Verstappen opnieuw op heldenlijstje Hinchcliffe: 'Ongeëvenaard vermogen om overwinningen te pakken' Formule 1
Formule 1

Verstappen opnieuw op heldenlijstje Hinchcliffe: 'Ongeëvenaard vermogen om overwinningen te pakken'

Verstappen opnieuw op heldenlijstje Hinchcliffe: 'Ongeëvenaard vermogen om overwinningen te pakken'

Max Verstappen is na de Grand Prix van Spanje opnieuw opgenomen in het lijstje van James Hinchcliffe. De coureur van Red Bull Racing wist de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya te winnen en dat deed de drievoudig wereldkampioen vooral bij de start. Daar wist hij later te remmen dan Lando Norris, die een dag eerder poleposition pakte. De McLaren-coureur is zelf ook opgenomen in het lijstje van Hinchcliffe.

Vorig seizoen was Verstappen niet vaak in het lijstje van Hinchcliffe te vinden, ondanks zijn dominante zeges. Na de Grand Prix van Canada werd de Red Bull-coureur ook al in het lijstje opgenomen en dat is na de race in Spanje niet anders. 'Het spreekt voor zich dat Verstappen de afgelopen seizoenen vaak heeft genoten van een flink voordeel, maar hij heeft nog steeds een ongeëvenaard vermogen om overwinningen te pakken wanneer hij niet in de snelste auto zit', is het oordeel van Hinchcliffe op Formula1.com.

'De Spaanse Grand Prix was weer een voorbeeld daarvan', vervolgt de Canadese coureur. Verstappen moest in de kwalificatie genoegen nemen met P2, waardoor de start van de Grand Prix cruciaal was. De drievoudig wereldkampioen kwam goed weg, maar werd even op het gras geduwd door Norris waardoor hij momentum verloor. Toch pakte Verstappen de McLaren-coureur. 'Zijn toewijding bij het aanremmen, door het rempedaal een fractie van een seconde later in te trappen dan Norris, was meesterlijk.'

Beide coureurs hadden echter geen rekening gehouden met George Russell, die vanaf de vierde plek vertrok. De Mercedes-rijder maakte uitstekend gebruik van de slipstream en vond zo zijn weg naar de eerste plek. Daar kon hij niet lang van genieten, want Verstappen vulde al snel de spiegels van de W15. 'Natuurlijk moest Verstappen daarna George Russell achtervolgen voor de leiding, maar de race werd echt gewonnen met de enorm moeilijke en ongelooflijk meesterlijke manoeuvre in de eerste bocht.'

Hinch's Heroes vooral een Britse aangelegenheid 

De rest van de Hinch's Heroes wordt vooral opgevuld door Britse coureurs. Norris, Russell en Lewis Hamilton wisten de IndyCar-coureur allemaal te overtuigen tijdens de Grand Prix van Spanje. Norris kwam uiteindelijk twee seconden tekort, maar Hinchcliffe zag dat de McLaren-coureur 'perfect gebruik wist te maken van zijn banden.' Bovendien is de Canadees het eens dat Norris door het publiek werd uitgeroepen tot Driver of the Day. Pierre Gasly maakte het lijstje van Hinchcliffe compleet.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws