Palmer bewierookt 'majestueuze' Verstappen: 'Duidelijk hoe dicht bij perfectie hij komt' Formule 1
Formule 1

Palmer bewierookt 'majestueuze' Verstappen: 'Duidelijk hoe dicht bij perfectie hij komt'

Palmer bewierookt 'majestueuze' Verstappen: 'Duidelijk hoe dicht bij perfectie hij komt'

Jolyon Palmer geniet op dit moment van de races die Max Verstappen op de mat legt. De coureur van Red Bull Racing lijkt de laatste weken continu onder druk gezet te worden door Lando Norris, maar Verstappen weet goed met die druk om te gaan. Palmer is dan ook van mening dat Verstappen momenteel het verschil maakt voor Red Bull, aangezien hij in een normale wereld niet op zeven zeges had gestaan dit seizoen.

Verstappen begon het huidige seizoen nog met een zeer dominante overwinning in de Grand Prix van Bahrein. De meeste Formule 1-fans dachten dat dit jaar een herhaling zou zijn van vorig seizoen, maar niets blijkt minder waar op dit moment. Dit seizoen hebben Ferrari en McLaren ook al overwinningen op hun naam weten te schrijven, waardoor de druk op Red Bull op dit moment groot is. Desondanks moet de concurrentie altijd rekening houden met Verstappen.

De Nederlander heeft op dit moment al zeven overwinningen op zijn naam staan. Toch gaat het nu anders dan vorig jaar. 'De zege van Max in Spanje ging niet om het hebben van de beste auto, de beste strategie of zelfs de beste pitstops. Niets was slecht, maar deze overwinning kwam door de coureur', schrijft Palmer voor Formula1.com. 'Verstappen rijdt op een ongelooflijk hoog niveau en nu dat hij uitgedaagd wordt, wordt het steeds duidelijker hoe dicht hij bij perfectie komt.'

Palmer zag Verstappen enige kans pakken

Tijdens de Grand Prix van Spanje moest vooral het begin van de race perfect worden uitgevoerd door Verstappen. De Red Bull-coureur kwam vanaf de tweede startplek goed van zijn lijn, waardoor hij al snel naast Norris zat. Het was echter George Russell die de eerste plek pakte, terwijl Verstappen genoegen moest nemen met de tweede plek. Toen hij aan het begin van de derde ronde de DRS openzette, kreeg de regerend wereldkampioen te horen dat dat mogelijk de kans was om Russell in te halen.

'Een paar bochten later lag Verstappen aan de leiding. Eén kans, voortgekomen uit een enorme vastberadenheid in de laatste paar bochten in de vuile lucht van de Mercedes. Max gebruikte alles wat hij had om dichtbij te komen. Hij had zijn banden en batterij gebruikt om één kans te creëren en hij greep die majestueus, door buitenom Russell te passeren om in een positie te komen waar hij onverslaanbaar zou zijn.' Toch moest Verstappen ook achterom kijken. Norris leek namelijk meer snelheid te hebben dan de Nederlander.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen race spanje 2024 george russell
George Russell kon Max Verstappen niet lang achter zich houden.

'Verstappen rijdt niet in een normale wereld'

De Grand Prix van Spanje was dan ook een race die in het plaatje paste van de afgelopen Grand Prix-weekenden. Verstappen werd in de eindfase van de Grand Prix van Emilia Romagna ook al onder druk gezet door Norris. In Canada kreeg hij de overwinning ook niet cadeau en moest hij keihard vechten om aan kop te komen. 'In een normale wereld had Lando meer overwinningen kunnen hebben, maar Max rijdt niet in een normale wereld.'

Norris lijkt echter wel de enige coureur te zijn die consistent Verstappen kan uitdagen. Ferrari is de afgelopen twee races wat teruggevallen en Mercedes lijkt nu voor het eerst echt vooraan mee te kunnen doen. Het is alleen de vraag of dit genoeg is om Verstappen te onttronen. 'Om hem te verslaan, moeten McLaren, Ferrari of Mercedes een perfect weekend hebben, want als dat niet zo is, heeft Verstappen een kans. Op dit moment, wanneer hij een kans heeft, wint hij meestal', aldus Palmer.

F1Maximaal.nl heeft nu ook een kalender van alle andere autosport, zodat je hier snel ziet wat er per weekend te zien is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws