Leclerc na sterke pole: 'In laatste ronde kwam alles samen' Formule 1
Formule 1

Leclerc na sterke pole: 'In laatste ronde kwam alles samen'

Leclerc na sterke pole: 'In laatste ronde kwam alles samen'

Charles Leclerc was erg gelukkig met zijn poleposition in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Monegask had niet verwacht sneller te zijn dan Red Bull Racing, maar kwam met een ongekend sterke ronde op de proppen en kon zo de eerste plaats pakken, met een enorm gat naar de nummer twee. Sainz was dichtbij maar ging over het randje in zijn laatste ronde.

Na afloop was hij dan ook erg tevreden met zijn ronde. 'Het voelt goed. Deze verwachtte ik niet, want ik dacht dat Red Bull sneller zou zijn, zeker na Q1 en Q2', zo geeft hij toe. Net als vele had hij dus verwacht dat zijn concurrent een betere kans had op de eerste startplek. 'In de laatste ronde kwam alles samen. Ik kijk uit naar morgen', aldus Leclerc.

Voor morgen zal het managen van de banden een grote rol gaan spelen, iets waar Ferrari voorheen moeite mee leek te hebben. Toch is Leclerc positief. 'Bandenmanagement wordt een groot ding. In Barcelona en Monaco deden we dat goed, hoewel je het in Monaco niet echt kon zien. Het is beter sinds de upgrade', zo besluit de Monegask.

Sainz maakte fout en verloor pole

Bij Viaplay verscheen teamgenoot Sainz voor de camera met gemengde gevoelens. 'Ergens ben ik tevreden, maar ook weer niet. In het begin van Q3 was ik bezig aan een goede ronde, maar doordat ik veel risico nam, had ik een groot moment. In mijn tweede ronde was ik een beetje te ver aan het pushen, waardoor ik een fout maakte en mijn ronde niet kon afmaken.'

De Spanjaard vond het moeilijk op de baan, maar voelt wel dat hij dichterbij zijn teamgenoot komt en is dan ook gelukkig met de vooruitgang die hij met zijn team boekt. 'Het was lastig, het was een goede poging, we komen dichterbij. Voor mijn gevoel was ik aan het vechten voor pole. We zullen moeten blijven verbeteren', zo besluit hij.

Bij Sky keek de Ferrari-coureur ook nog even vooruit naar zijn zondag. 'Ik denk dat we een sterke kans hebben in de race. Het zal nek aan nek zijn met Red Bull, en normaal hebben zij na een tien rondjes betere snelheid, maar het valt nog maar te bezien dit weekend. met een goede start en een goede strategie denk ik dat we het podium kunnen halen of zelfs kunnen winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws