Horner denkt dat het verschil in details zit: 'Gaat erom wie geluk heeft' Formule 1
Formule 1

Horner denkt dat het verschil in details zit: 'Gaat erom wie geluk heeft'

Horner denkt dat het verschil in details zit: 'Gaat erom wie geluk heeft'

Christian Horner kijkt uit naar de kwalificatie in de straten van Baku, waarbij hij verwacht dat het wederom een spannend gevecht gaat worden met Ferrari. Toch zou de teambaas niet wanhopen wanneer zijn coureurs niet op de eerste startrij staan. Doordat er goed ingehaald kan worden op het circuit is de tweede startrij in zijn ogen dan ook geen ramp.

De teambaas van Red Bull Racing ziet in gesprek met Viaplay dat zijn team en Ferrari weer erg aan elkaar gewaagd zijn, waardoor het in de details zal zitten wie er met de poleposition vandoor gaat. 'Ik denk dat het erg close is met Ferrari. Het gaat erom wie geluk heeft met tow en wie een perfecte ronde neer kan zetten', zo verwacht Horner dat ook een slipstream een erg grote rol kan spelen in de strijd om plek één.

De Brit denkt dat het niet erg is wanneer de eerste startrij niet gehaald wordt, want in Baku is inhalen geen enkel probleem, zo verwacht hij. 'Alles gaat om de eerste twee rijen, want je kunt inhalen. Het gaat om de race morgen. Het is een baan waar je in kunt halen en waar de DRS erg sterk is', zo stelt Horner dat de race een grote rol gaat spelen en dus het belangrijkste gedeelte van dit weekend is.

Ook Verstappen voorziet sterk Ferrari

Eerder was het Verstappen die ook al de verwachting uitsprak dat Ferrari dichtbij zijn team zou zitten. De Nederlander zag dat de Italianen ook snel waren op het rechte stuk en dat zijn team daar dus niet per se een voordeel kan halen. De wereldkampioen zal desondanks hopen terug te slaan, nadat hij in Monaco niet verder wist te komen dan de derde plaats na een ongelukkige kwalificatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws