Leclerc ontkent geruchten rondom Binotto niet: 'Speelt altijd wat rond Ferrari' Formule 1
Formule 1

Leclerc ontkent geruchten rondom Binotto niet: 'Speelt altijd wat rond Ferrari'

Leclerc ontkent geruchten rondom Binotto niet: 'Speelt altijd wat rond Ferrari'

Charles Leclerc wil zich niet al te veel bezighouden met de geruchten rondom een mogelijk vertrek van Mattia Binotto. Op dinsdag werd naar buiten gebracht dat het team van Ferrari Frédéric Vasseur zal aanwijzen als vervanger van de huidige teambaas. Leclerc wil zich vooral bezighouden met de performance van het team. De coureur hoopt in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez te verslaan.

Het nieuws rondom Ferrari werd de afgelopen dagen gedomineerd met geruchten rondom Binotto. Leclerc wil er niet te veel over kwijt. 'Het gaat hierbij gewoon om geruchten', zegt de Ferrari-coureur bij de persconferentie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. 'Er speelt altijd zoveel in de Formule 1 en rond Ferrari. Als team moeten we nu kijken naar de performance op de baan. Mensen vergeten de stap die we hebben gezet dit jaar. We moeten nog een stap maken, maar dat gaan we ook wel doen. Ik kan er ook niet meer over zeggen.'

'Ik hoop dat we de snelheid hebben', vervolgt Leclerc. De Monegask is in gevecht met Pérez om de tweede plek in het kampioenschap. Leclerc weet dat het team wel de snelheid heeft om mee te doen om de overwinning. 'Het is een beetje een achtbaan de afgelopen races. Op Interlagos hadden we de snelheid, maar door het incident moest ik beginnen aan een inhaalrace. Nu kunnen we nog steeds op de tweede plek eindigen en daar gaan we voor. Het is goed om op die plek te eindigen na die moeilijke jaren.'

Leclerc: 'Vettel hielp mij altijd in moeilijke tijden'

Sebastian Vettel zwaait na dit weekend af in de Formule 1. Leclerc heeft veel goede herinneringen aan zijn oud-teamgenoot. 'Ik kan het alleen maar eens zijn met de dingen die Max (Verstappen, red.) en Daniel (Ricciardo, red.) zeiden. Sebastian is natuurlijk een geweldige coureur en hij heeft zoveel bereikt. Als persoon is hij natuurlijk ook geweldig. Hij stuurde me toen ik nog bij Sauber zat een brief nadat ik wat werk in de simulator had gedaan om mij te bedanken. Dat betekende heel veel. Hij hielp me ook in moeilijke tijden', aldus de Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws