Red Bull geeft aan 'uitzonderlijk veel geluk' te hebben in het gevecht met Mercedes en Ferrari Formule 1
Formule 1

Red Bull geeft aan 'uitzonderlijk veel geluk' te hebben in het gevecht met Mercedes en Ferrari

Red Bull geeft aan 'uitzonderlijk veel geluk' te hebben in het gevecht met Mercedes en Ferrari

De hoofdingenieur van Red Bull Racing, Paul Monaghan, geeft aan dat het team dit jaar heeft gewonnen met behulp van 'uitzonderlijk veel geluk'. Hij geeft aan dat het team erg bevoorrecht is met een goede auto en een goed team. De renstal wist in Austin, met daarna nog drie races te gaan, al het constructeurskampioenschap veilig te stellen en Max Verstappen pakte een race daarvoor al de titel.

Monaghan weet niet zeker of dit het beste seizoen van Red Bull is. 'Maar misschien wel het meest dominante', begint de hoofdingenieur, geciteerd door de Britse tak van GPFans. De Oostenrijkse renstal rijdt sinds 2005 in de Formule 1, toen Jaguar Racing het team verkocht aan Red Bull. In de eerste vier jaar werd het team drie keer zevende en één keer vijfde. Daarna deed het team bijna elk jaar vooraan mee. 'Er waren dit jaar meer races dan in 2009 toen we de uitdaging aan konden gaan, en ook dan in 2010, toen we vochten voor onze eerste titels', verklaart Monaghan zijn standpunt.

De 55-jarige geeft aan dat er een duidelijk verschil is met hoe het team nu in elkaar steekt en hoe het was toen het net titels begon te winnen. 'Het is anders omdat er vertrouwen is in ons team. 2010 was een stap in het onbekende en zo zag ik het ook', legt Monaghan uit. Hij benadrukt dat dit jaar bij Red Bull alles samenkwam. 'We hebben uitzonderlijk veel geluk gehad', vertelt hij.

Monaghan: 'We zijn bevoorrecht dat we de auto en het team hebben'

'We hebben dit jaar een goed gevecht gehad met Ferrari en wat strijd met Mercedes en we zijn erin geslaagd om die te overtreffen', vervolgt Monaghan. 'Is dit ons beste jaar?', komt hij terug op de vraag. 'Ik zou niet zeggen dat het dit het beste jaar was. Ik zou zeggen dat het een van onze meest bevredigende jaren was', vertelt de hoofdingenieur.

Met vooralsnog zestien overwinningen dit jaar, is dat, ondanks het toegenomen aantal races, het beste resultaat in de geschiedenis van Red Bull. 'We zijn zeer bevoorrecht dat we de auto en het team hebben dat we hebben, of het nu op het circuit is of in de fabriek, het maakt niet uit. Iedereen trekt dezelfde kant op. De resultaten spreken voor zich', eindigt Monaghan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws