Leclerc over eerste F1-weekenden: 'Toen zei ik tegen mezelf: dit kan zo niet langer!' Formule 1
Formule 1

Leclerc over eerste F1-weekenden: 'Toen zei ik tegen mezelf: dit kan zo niet langer!'

Leclerc over eerste F1-weekenden: 'Toen zei ik tegen mezelf: dit kan zo niet langer!'

Charles Leclerc heeft toegegeven dat zijn eerste wedstrijden in de F1 intimiderend waren. Met name het feit dat hij tegen ervaren concurrenten reed toen hij uitkwam voor Sauber, en in zijn eerste jaar voor Ferrari, was spannend. Ook heeft hij eerder dit jaar al aangegeven dat het flink wennen was aan een Formule 1-team met de grootte van Ferrari.

'Mijn eerste Grand Prix-weekenden heb ik zeker als intimiderend ervaren. Je moet je voorstellen, ineens race je tegen rijders die je voorheen enkel op televisie kon bewonderen', aldus de woorden van de Monegask in gesprek met Speedweek. In zijn debuutseizoen stond hij plots op de grid met heren als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, die beiden meerdere wereldtitels op hun naam hebben staan.

Leclerc besefte spoedig dat hij niet met open mond naar de concurrentie kon blijven staren en dat hij zich moest herpakken: 'Toen zei ik tegen mezelf: dit kan zo niet langer! Na een tijdje raakte ik eraan gewend om te racen tegen wereldkampioenen en bewezen race-winnaars.' Inmiddels rijdt hij in de Ferrari met regelmaat top vijf finishes.

'Vandaag de dag denk ik enkel aan de strijd op het circuit, en niet aan hoeveel mijn tegenstanders al bereikt hebben', geeft de Ferrari-jongeling aan. Langzaamaan ebt het gevoel van bewondering dus weg en worden het simpelweg concurrenten op het asfalt. Inmiddels is dit hoe Leclerc zijn ervaren collega's is gaan zien.

Leclerc moet wennen aan Ferrari

Ook gaat Leclerc kort in op hoe het voelde om zich aan te sluiten bij Ferrari. Bij het team zelf voelde hij zich snel thuis, maar de grootte van het team was nog even wennen: 'Ik voelde mij meteen thuis bij Ferrari, maar het kostte mij bijna een jaar m de dynamiek in een groot raceteam te begrijpen, zoals hoe te reageren op moeilijkheden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws