Leclerc voorzichtig optimistisch na sterke vrijdag: 'Maar Red Bull heeft nog niet gepusht' Formule 1
Formule 1

Leclerc voorzichtig optimistisch na sterke vrijdag: 'Maar Red Bull heeft nog niet gepusht'

Leclerc voorzichtig optimistisch na sterke vrijdag: 'Maar Red Bull heeft nog niet gepusht'

Charles Leclerc is zeer tevreden met de start van het Australische raceweekend, maar de Ferrari-coureur wil zich niet laten afleiden door het resultaat. De Monegask is er namelijk van overtuigd dat Red Bull Racing nog niet het achterste van de tong heeft laten zien. Desondanks is de vijfvoudig Grand Prix-winnaar van mening dat dit de beste kans van het seizoen is voor Ferrari.

Tijdens de eerste vrije training op het Albert Park Circuit leek Leclerc zich vrijdag als een vis in het water te voelen. Niet alleen zijn tempo over één ronde was goed, ook de longruns zagen er naar de woorden van Helmut Marko 'indrukwekkend' uit. Leclerc is dan ook tevreden. 'Het voelt goed op dit moment. We hadden een positieve dag, vanaf de eerste ronden in VT1 tot het einde van VT2', begint de Monegask voor de camera van F1TV.

Toch wil de Ferrari-man nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. Hij is er nog niet zo zeker van dat Ferrari ook op zaterdag en zondag bovenaan zal staan. 'Hoewel het een goede start was, moeten we blijven werken. Ik ben er namelijk zeker van dat we nog wat verrassingen gaan zien. Er is geen reden om aan te nemen dat we zaterdag ook voorliggen op de rest. Er is nog steeds ruimte om te verbeteren. Dat is bemoedigend', aldus Leclerc.

'Beste kans van dit seizoen'

Gevraagd naar zijn kansen voor de rest van het weekend kan Leclerc niet ontkennen dat Ferrari er goed voorstaat. Maar de vijfvoudig Grand Prix-winnaar verwacht dat met name Red Bull nog wel wat snelheid achter de hand heeft. 'We staan er beter voor dan in de eerste twee races, maar Red Bull heeft nog niet gepusht. We moeten dus afwachten waar hun potentieel ligt', blijft Leclerc voorzichtig.

Twee jaar geleden was de Ferrari-coureur in Melbourne de sterkste. Een tweede zege op het Albert Park Circuit is misschien wel mogelijk, al wil Leclerc zich nog niet aan een dergelijke voorspelling wagen. 'Het racetempo is behoorlijk sterk, maar het is moeilijk om te vergelijken omdat sommige coureurs veel verkeer hadden terwijl wij relatief weinig last van hadden. Maar het zag er best goed uit', sluit Leclerc af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws