Russell denkt derde tijd te hebben kunnen halen: 'Veel rondetijd verloren' Formule 1
Formule 1

Russell denkt derde tijd te hebben kunnen halen: 'Veel rondetijd verloren'

Russell denkt derde tijd te hebben kunnen halen: 'Veel rondetijd verloren'

Het team van Mercedes had niet de vrije trainingen in Melbourne waarop het had gehoopt. Met name de prestaties van Lewis Hamilton lieten te wensen over. George Russell kwam er met iets minder kleerscheuren van af. Hij zette in de eerste vrije training de derde snelste tijd neer en in de tweede de zesde snelste tijd.

'We zochten de grenzen op. We hadden hier en daar wat problemen, maar uiteindelijk bleef alles onder controle', vertelt de Brit aan F1.com. Ondanks dat hij tevreden is met zijn prestaties, denkt Russell dat de race nog wel eens wat moeilijker kan worden. 'Met de zachtere banden denk ik dat het dit jaar wel eens moeilijker kan worden tijdens de race.'

Russell verwacht ander soort race

Russel is wel te spreken over de eerste twee trainingssessies. 'Ik heb mij vanaf het begin vrij comfortabel gevoeld in de auto. Sinds Saoedi-Arabië en Bahrein hebben we een paar aanpassingen gedaan aan de auto. We proberen nog steeds deze auto beter te begrijpen. Elke ronde is waardevol.' Russell benadrukt dat er zelfs binnen een dag al veel verbeterd kan worden aan de auto.

De Brit denkt dat hij in de tweede vrije training de derde snelste tijd had kunnen neerzetten. 'Tijdens mijn laatste ronde reed ik al zo'n twee tot drie tienden sneller. Toen ik uit bocht twaalf kwam, beschadigde ik mijn voorvleugel. In de laatste twee bochten heb ik veel rondetijd verloren.' Volgens de coureur heeft het team vooral moeite uit te vinden hoe het het beste kan presteren op de zachte C5 band.

Tijdens het rijden van de longruns, zegt Russell last te hebben gehad van graining. 'Normaliter is de race in Melbourne een kwalificatie-race. Maar ik denk dat het nu een beetje anders is. Ik denk dat het een beetje als vorige week zal zijn. Je moet waarschijnlijk vrij conservatief zijn.' De Mercedes-coureur is er ook niet gerust op dat de race met één pitstop uitgereden zal worden. 'Tot zover lijkt het erop dat dat niet het geval zal zijn.'

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws