Leclerc weet niet of er paniek heerste binnen Ferrari: 'Hoor niet wat er binnen het team gebeurt' Formule 1
Formule 1

Leclerc weet niet of er paniek heerste binnen Ferrari: 'Hoor niet wat er binnen het team gebeurt'

Leclerc weet niet of er paniek heerste binnen Ferrari: 'Hoor niet wat er binnen het team gebeurt'

Charles Leclerc weet niet of er paniek heerste binnen Ferrari toen er een verkeerde pitstop-call gemaakt werd in Monaco. De Monegask werd in zijn thuisrace naar binnen geroepen, eindigde in de wachtrij achter teamgenoot Carlos Sainz, die voor hem een pitstop maakte, en verloor daarmee drie plekken. Radeloos blikt hij terug op de gebeurtenissen in de pitstraat van het nauwe stratencircuit.

'Ik weet niet of het paniek was', meldt de getalenteerde Ferrari-coureur wanneer Sky Sports F1 informeert naar waarom hij denkt dat zijn team de fout in ging. Leclerc werd naar binnen geroepen voor zijn pitstop, maar er ontstond verwarring over of dit werkelijk de bedoeling was. 'Ik hoor niet alles wat er binnen het team gebeurt. Dit is niet aan mij om over te oordelen.'

'Wat ik wel weet, is dat de radioboodschap naar mij toe niet duidelijk was. Er werd mij gevraagd om binnen te komen, en toen moest ik ineens buiten blijven, maar ik reed al in de pitstraat', vervolgt de nummer twee van het wereldkampioenschap, die Sergio Pérez nu nog maar zes punten achter hem heeft staan, en concurrent Max Verstappen in Monaco uit zag lopen.

Leclercs frustratie

'Daarom hoorde je mij schreeuwen over de boordradio. Ik kon niets meer doen verder en het was klaar', concludeert hij. Uit videobeelden aan boord bij de F1-75 was op te maken dat hij op weg naar de pitbox al baalde. Hij stak uit frustratie zijn hand omhoog en liet het stuur los. Niet veel later sprak hij zijn ingenieur woedend toe toen hij het circuit weer opreed. Hij wist dat het een fout was die hem duur zou komen te staan.

Wat de fout nog zuurder maakt voor de Monegask is dat het niet de eerste keer is dat hij de zege in Monaco uit handen geeft. Zo leek hij de 2021-race vanaf poleposition te kunnen starten, maar kende hij versnellingsbakproblemen op weg naar de startgrid. De vloek van de Ferrari-coureur leeft dus voort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws