Russell snapt F1-teams niet: 'Prioriteren performance in plaats van gezondheid' Formule 1
Formule 1

Russell snapt F1-teams niet: 'Prioriteren performance in plaats van gezondheid'

Russell snapt F1-teams niet: 'Prioriteren performance in plaats van gezondheid'

George Russell is teleurgesteld dat sommige teams zich negatief uitspreken tegenover de technical directive van de FIA. Volgens de coureur van Mercedes moeten de rijders tijdens het stuiteren veel g-krachten doorstaan en hebben de meeste coureurs op een bepaald punt gezegd dat ze last hebben van porpoising. Vooral afgelopen weekend had Russell last van het stuiteren.

De technical directive van de FIA moet ervoor zorgen dat de coureurs geen zware hinder meer ondervinden van porpoising. Russell weet hoeveel belasting het legt op de lichamen van de Formule 1-rijders. 'Als je over de rechte stukken rijdt dan ga je driehonderd kilometer per uur en de auto knalt gewoon tegen de grond aan', vertelt de jonge Brit bij Sky Sports. 'Je ziet dat we tijdens het stuiteren ongeveer 10G moeten doorstaan. Dat is tien keer je lichaamsgewicht dat door je rug en je nek gaat.'

'Ik kon de pitborden afgelopen weekend niet eens lezen. De tekst was gewoon wazig, omdat mijn zicht niet goed was', vervolgt Russell. Ook teamgenoot Lewis Hamilton had heel erg veel last van het stuiteren. Na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan kwam de zevenvoudig wereldkampioen met moeite uit zijn Mercedes-bolide. Hamilton zegt dat hij nu vaak een week nodig heeft om te herstellen. 'Het is echt een veiligheidsprobleem', benadrukt Russell.

Russell teleurgesteld in F1-teams

Russell is verbaasd dat enkele coureurs tegen de technical directive zijn. Volgens hem heeft bij elke coureur weleens geklaagd over het stuiteren. 'Je ziet nu dat verschillende teams hun eigen politieke agenda hebben. De teams die competitief zijn willen geen verandering, maar elke coureur heeft op een bepaald punt gezegd hoe erg het stuiteren is. Het is heel erg jammer om te zien dat sommigen nu performance in plaats van gezondheid prioriteren', aldus de Mercedes-coureur.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws