Leclerc wil eindelijk GP Monaco winnen: 'Altijd al van gedroomd' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil eindelijk GP Monaco winnen: 'Altijd al van gedroomd'

Leclerc wil eindelijk GP Monaco winnen: 'Altijd al van gedroomd'

Charles Leclerc hoopt dat hij dit seizoen de Grand Prix van Monaco weet te winnen. Aankomend weekend staat eerst de Grand Prix van Spanje op het programma, maar een week later is het Formule 1-circus te vinden in het prinsendom. Voor Leclerc is dat zijn thuisrace, maar in het verleden heeft hij daar nog weinig geluk gekend.

Afgelopen weekend was Leclerc al in een Ferrari-bolide te vinden in de straten van Monaco. Er werd een historisch evenement georganiseerd, waarbij de Monegask in de auto stapte van Niki Lauda. Dat liep niet goed af voor de Ferrari-rijder, aangezien hij in de één-na-laatste bochtg spinde en vervolgens met de achterzijde van de bolide de muur raakte. Leclerc gaf na afloop aan dat hij een fout maakte bij het aanremmen en dat het rempedaal de vloer raakte.

Dit betekende dat Leclerc opnieuw een incident kende in Monaco. De coureur heeft de afgelopen jaren weinig geluk gehad in het prinsemdom. In 2018 werkte de remmen van zijn Alfa Romeo-bolide niet meer, waardoor hij crashte met Brendon Hartley en in 2019 moest hij ook vroegtijdig de Grand Prix staken. Vorig seizoen kon Leclerc, na een crash in de kwalificatie, de race niet eens starten. Toch hoopt de coureur dit jaar de race te winnen. 'Daar heb ik altijd al van gedroomd, maar het is nog niet uitgekomen', zegt de Ferrari-rijder bij Sky Sports. 'Dit jaar moet het gebeuren.'

Leclerc: 'Coureurs waarderen GP Monaco'

De Grand Prix van Monaco is niet alleen rood omcirkeld op de kalender van Leclerc. Veel coureurs kijken uit naar de race op het krappe stratencircuit. 'Er zijn zoveel dingen speciaal aan deze Grand Prix. Het is een echte uitdaging voor Formule 1-coureurs. Er is geen ruimte voor fouten. Dat waarderen we als coureurs allemaal aan deze baan. Voor de Formule 1 is het een historische baan, maar voor mij is het natuurlijk ook een speciaal circuit', aldus Leclerc.

Leclerc over GP Monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws