Nakano vergelijkt titelconcurrenten: 'Verstappen op de limiet beter dan Leclerc' Formule 1
Formule 1

Nakano vergelijkt titelconcurrenten: 'Verstappen op de limiet beter dan Leclerc'

Nakano vergelijkt titelconcurrenten: 'Verstappen op de limiet beter dan Leclerc'

Shinji Nakano, voormalig Formule 1-coureur voor onder andere Minardi en Prost Grand Prix, zag dat Max Verstappen in Miami opnieuw beter was dan beide Ferrari-coureurs. Ondanks een fout in de kwalificatie wist de Nederlander een zege te boeken en volgens Nakano was dat altijd mogelijk gezien de verschillen tussen de auto's van Red Bull Racing en Ferrari. De voormalig Formule 1-coureur vindt ook dat Verstappen een betere rijder is dan Charles Leclerc.

Het weekend begon niet positief voor Verstappen. Desondanks liet de RB18 zien dat het in staat was om de race te winnen. 'Verstappen maakte een fout in zijn laatste ronde in Q3, waardoor hij de derde snelste tijd reed', schrijft Nakano bij AS-web.jp. 'Dat komt grotendeels door het lek in de hydraulica, waardoor hij veel tijd verloor in de vrije trainingen. Desondanks dacht ik wel dat Red Bull op poleposition stond. Je zag dat de auto de potentie had om de Ferrari's in te halen en dat de baan heel erg geschikt was voor de rijstijl van Verstappen.'

Binnen negen ronden had Verstappen Leclerc en Carlos Sainz ingehaald. 'De race verliep op dezelfde manier als de Grand Prix van Emilia Romagna. Verstappen moest weer een inhaalslag maken om de race te winnen', doelt Nakano op de sprintrace in Imola. 'Bandenmanagement lijkt bij Ferrari een probleem te zijn, al helemaal op de mediums. Dit kan het team nog weleens parten gaan spelen in toekomstige races en in het kampioenschap.'

Nakano: 'Verstappen net iets beter dan Leclerc'

De fout in de Q3 was de laatste fout die de regerend wereldkampioen dat weekend maakte. Na zijn inhaalacties stond Verstappen de leiding in de race niet meer af, ondanks dat het nog even spannend werd na een late safety car. 'Ik vind dat de autocontrole van Verstappen op de limiet, wanneer je echt geen fouten kan maken, beter is dan die van Leclerc. Natuurlijk is Leclerc een goede coureur, maar voor mijn gevoel is Verstappen gewoon net iets beter', aldus Nakano.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws