Wurz over juwelenruzie Hamilton: 'Had voorkomen kunnen worden' Formule 1
Formule 1

Wurz over juwelenruzie Hamilton: 'Had voorkomen kunnen worden'

Wurz over juwelenruzie Hamilton: 'Had voorkomen kunnen worden'

Lewis Hamilton ging in Miami in protest tegen het juwelenverbod in de Formule 1. Volgens Alexander Wurz had de ruzie voorkomen kunnen worden met een andere aanpak.

De steeds heviger wordende ruzie van Lewis Hamilton met de FIA over het dragen van sieraden en piercings had volgens Grand Prix Drivers Association-voorzitter Alex Wurx gemakkelijk voorkomen kunnen worden als de FIA voor een 'andere aanpak' hadden gekozen.

Juwelenverbod vanaf nu gehandhaafd

Samen met alle 19 andere coureurs heeft zevenvoudig wereldkampioen Hamilton van racedirecteur Niels Wittich de opdracht gekregen om alle sieraden en piercings te verwijderen, op bevel van de nieuwgekozen FIA-voorzitter Mohamed Ben Sulayem.

Het protocol dat juwelen, piercings en niet-brandwerend ondergoed verbiedt, bestaat al sinds 2004, maar werd tot nu toe nooit actief gehandhaafd. Hamilton draagt tijdens de raceweekends een hele reeks juwelen en heeft lichaamspiercings die niet gemakkelijk te verwijderen zijn, waardoor hij protesteert tegen de eisen van Wittich.

Wurz niet eens met de werkwijze van de FIA

Voormalig Williams-coureur Wurz die een cruciale rol speelt op het gebied van veiligheid in de top van de autosport, zegt dat de maatregel noodzakelijk is, maar dat de FIA deze op een andere manier had kunnen afdwingen.

'Het is een regel om de juiste redenen', aldus de Oostenrijker. 'Ik had waarschijnlijk graag een iets andere benadering gezien van hoe de boodschap overgebracht moest worden. Ik wil niet eindigen zoals in het voetbal waar veel spelers klagen en verbaal geweld is. Je moet samenwerken en dus was ik voor een harmonieuzere aanpak gegaan', aldus Wurz.

'Dat hele veiligheidsgedoe is onzin'

Voor de eerste Grand Prix van Miami van afgelopen weekend kwam de 37-jarige Hamilton met verschillende halskettingen en drie verschillende polshorloges naar de persconferentie, als teken van verzet. Hij heeft een tijdelijke vrijstelling gekregen van de regels tot het raceweekend in Monaco, maar houdt vol dat hij zelfs dan niet zal voldoen aan de regels.

'Ik heb hier een vrijstelling gekregen en ik zal vrijstellingen krijgen voor de rest van het jaar,' vertelde Hamilton aan het PA News Agency. 'Trouwringen zijn toegestaan. Ik zal de volgende keer vier horloges dragen. Dat hele veiligheidsgedoe is onzin. Toen ze me vertelden over de juwelen, zeiden ze dat veiligheid alles is. En ik zei 'nou, wat is er de afgelopen 16 jaar gebeurd?' Ik heb al 16 jaar juwelen om, dus was veiligheid toen geen issue?', zegt Hamilton stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws