Leclerc wil seizoen goed eindigen: 'We waren in ieder geval beter dan in 2020' Formule 1
Formule 1

Leclerc wil seizoen goed eindigen: 'We waren in ieder geval beter dan in 2020'

Leclerc wil seizoen goed eindigen: 'We waren in ieder geval beter dan in 2020'

Charles Leclerc hoopt dat hij met zijn Ferrari-bolide het seizoen sterk kan eindigen. De Monegask staat momenteel vijfde in het kampioenschap en moet McLaren-coureur Lando Norris tijdens de race in Abu Dhabi achter zich houden om de vijfde plaats veilig te stellen. Ook teamgenoot Carlos Sainz maakt nog kans om die vijfde plek over te nemen. Leclerc staat momenteel met vier punten voor op Norris.

De laatste race van het jaar staat voor de deur en Ferrari heeft een uitstekend seizoen achter de rug. De 24-jarige coureur van de Italiaanse renstal kijkt met tevredenheid terug op het seizoen. 'Ik ben blij met het afgelopen jaar', zegt Leclerc tijdens de persconferentie. 'Ik wil vaak niet praten over ongeluk, maar we hebben zeker ook wel pech gehad dit seizoen. We kunnen als team in ieder geval tevreden zijn dat we een veel beter jaar hadden dan in 2020.'

Ook tijdens de laatste Grand Prix in Saoedi-Arabië had Leclerc naar eigen zeggen een hoop pech. In de tweede vrije training knalde de Monegask in de muur en tijdens de race kwam de rijder in aanraking met Sergio Pérez. Leclerc wist alsnog als zevende te eindigen. 'We hadden een goede auto in Jeddah. Dat moeten we meenemen en ik hoop dat we dan een sterk einde van het seizoen kunnen beleven.'

Focus op 2022

Tijdens het laatste Grand Prix-weekend van het jaar gaat de focus stiekem al naar 2022. Ferrari heeft gedurende het seizoen de auto van volgend seizoen ontwikkeld, om op die manier sterk uit de startblokken te komen. 'We hebben alles op de baan weten te verbeteren en die lijn moeten we volgend seizoen door trekken. We zien nu echt de potentie in de auto. We moeten nog veel verbeteren, maar ik weet dat we samen zullen werken om onze zwakheden er uit te halen', aldus Leclerc.

Check hier de odd's voor de ontknoping van F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws