Dominantie Red Bull niet saai voor Aston Martin: 'Moeten nog een grote sprong maken' Formule 1
Formule 1

Dominantie Red Bull niet saai voor Aston Martin: 'Moeten nog een grote sprong maken'

Dominantie Red Bull niet saai voor Aston Martin: 'Moeten nog een grote sprong maken'

Mike Krack is blij dat het team van Aston Martin een grote stap heeft weten te zetten, maar de teambaas van de Britse renstal weet dat er meer verwacht wordt. Fernando Alonso wil dit weekend de unieke kans grijpen om zijn 33ste zege van zijn Formule 1-loopbaan te boeken. Daarvoor moet alles wel perfect lopen voor Aston Martin. Het team weet namelijk dat Red Bull Racing opnieuw sterk zal zijn en de jacht op de Oostenrijkse renstal maakt het seizoen allesbehalve saai voor de renstal.

Na vier podiums hopen Alonso en Aston Martin op meer in de aankomende races. 'Vooral onze baas (Lawrence Stroll, red.), die wil meer zien', zegt Krack bij de NOS. Alonso heeft ook al gezegd dat hij de laagste trede op het podium al te veel gezien heeft dit jaar. 'We zijn hier om mee te strijden, ons best te doen en te winnen. We wilden dit jaar een stap maken en dat is duidelijk gelukt. De volgende stappen zullen moeilijk worden, maar dat is de uitdaging.'

Met de Spanjaard heeft Aston Martin dus een coureur in huis die de resultaten kan boeken die het team graag wil zien. Aankomend weekend lijkt de tweevoudig wereldkampioen zijn beste kans te hebben om weer eens een race in de Formule 1 te winnen. 'Hij vertrouwt op het team, op de auto en natuurlijk op zichzelf. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Als Fernando op zijn best is, moeten het team en de auto dat ook zijn. We mogen geen fouten maken.'

Krack: 'Moeten Red Bull complimenteren'

Aston Martin kan door de stap die het team heeft weten te zetten, strijden met Ferrari en Mercedes. Het team heeft de jacht op Red Bull Racing geopend, waardoor het seizoen absoluut niet saai is. 'We moeten Red Bull complimenteren voor het werk dat ze geleverd hebben. Door een auto te brengen die zo dominant is, laten ze zien wat er mogelijk is en dat wij het veel beter moeten doen. We hebben een stap gezet, maar moeten nog een grote sprong maken om het gat te dichten. Voor jullie is het misschien saai, maar voor ons niet', aldus Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws