'Machine Alonso' maakt Krack trots: 'We beginnen met een zeer goede basis' Formule 1
Formule 1

'Machine Alonso' maakt Krack trots: 'We beginnen met een zeer goede basis'

'Machine Alonso' maakt Krack trots: 'We beginnen met een zeer goede basis'

Aston Martin-teambaas Mike Krack is uiterst tevreden met de resultaten van de Grand Prix van Bahrein. Hij was behoorlijk onder de indruk van zijn coureurs Fernando Alonso en Lance Stroll. Volgens Krack was alleen de start niet helemaal de bedoeling. De coureurs raakten elkaar, maar gelukkig was er geen schade. Aston Martin heeft al iets gevonden waarin ze kunnen verbeteren om nog dichter bij Red Bull Racing te komen.

De race in Bahrein zorgde ervoor dat Aston Martin veel dingen op het lijstje af kon strepen. Het lukte de twee coureurs om goede gevechten te voeren op de baan en Alonso pakte zelfs een podium. Alleen de start past daar dan niet bij. Toen tuimelde Alonso terug achter de twee Zilverpijlen en dat maakte het leven moeilijker dan nodig. 'Daar moeten we naar kijken. De eerste analyse zegt dat de banden te koud waren', meldt Krack bij Auto, Motor, und Sport. Het ging bij de start even van kwaad tot erger, Stroll raakte de auto van Alonso in de vierde bocht. Beide Aston Martin-coureurs hadden geluk.

'We hebben geen verlies aan downforce gevonden op de data', gaat Krack verder. 'Dat kan al in de eerste ronde gebeuren. Lance (Stroll, red.) had Russell naast zich aan de buitenkant en wilde zich laat op de rem verdedigen.' Alonso kwam de eerste Mercedes tegen voor de eerste pitstop. Bij de tweede keer was de Spanjaard in gevecht met Lewis Hamilton. Het gevecht bewees dat Aston Martin waarschijnlijk de op één na snelste auto had. En Alonso had alles onder controle. De 32-voudig GP-winnaar trainde blijkbaar als een gek tijdens de winter. Als team noemen ze hem een machine.

Aston Martin liet zich strategisch niet misleiden

'Het was belangrijk om ons niet te laten misleiden', gaat de Aston Martin-teambaas verder. 'Als je te vroeg binnenkomt, kan het gebeuren dat de achterbanden te vroeg gaan slijten.' Maar daar hoefde Aston Martin niet echt bang voor te zijn. Het managen van de banden ging soepel bij beide coureurs. Na deze superprestatie is de Britse renstal alleen maar meer gemotiveerd om verder te ontwikkelen. Aston Martin heeft al een agressief ontwikkelingsplan voor het seizoen aangekondigd. 'We beginnen met een goede basis. Zeker in het kader van de regels voor het budgetplafond is dat van belang. Als je eerst problemen moet oplossen, komt dat hard aan', zegt Krack, terugdenkend aan vorig jaar.

Qua prestaties wil Krack in ieder geval niet blijven hangen in het vorige jaar van de Britse renstal. Een resultaat als dat van de Grand Prix van Bahrein is veelbelovend voor wat er allemaal nog kan gebeuren. De Aston Martin-teambaas is erg blij met zijn rijdersduo. 'Lance (Stroll, red.) heeft geen meter kunnen rijden in de tests. Hij had een technisch probleem in de training op vrijdag, wat hem veel tijd kostte. In de kwalificatie stond hij onder grote druk om te presteren', somt Krack op. 'De harde band had hij nog niet op gereden, dus had hij geen referentie. Alsnog wist hij de banden uitstekend te managen. Alle lof naar Lance (Stroll, red.) en zijn performance.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws