Stroll senior glundert na eerste race: 'Dit is nog maar het begin' Formule 1
Formule 1

Stroll senior glundert na eerste race: 'Dit is nog maar het begin'

Stroll senior glundert na eerste race: 'Dit is nog maar het begin'

Lawrence Stroll is uiterst tevreden met de eerste race van het seizoen van Aston Martin en denkt dat dit nog maar het begin is van het succes van het team. Fernando Alonso pakte de P3 en daarmee stond de Britse renstal voor het eerst sinds een lange tijd weer op het podium. Zijn zoon Lance Stroll wist met zijn P6 goede punten te pakken voor het team. Stroll junior had moeite met zijn polsen en handen gedurende het raceweekend, maar wist toch het maximale eruit te halen.

Aston Martin kwam als het meeste verrassende team uit de wintertests in Bahrein, en het stelde direct ieder team scherp voor de Grand Prix. Opeens kon de Britse renstal wel eens ware competitie bieden, en dat gebeurde. Alonso kon de plekken die hij had verloren bij de start terugpakken, en op de wijze van een tweevoudig wereldkampioen. 'Dit is nog maar het begin', verklaart Stroll senior bij de internationale media. 'Een paar jaar geleden zei ik dat we nog vijf seizoenen hadden om voor het kampioenschap te vechten', gaat de Canadees verder.

'We hebben belangrijke veranderingen doorgevoerd, van 400 naar 750 mensen in de fabriek, en we hebben een nieuwe fabriek in aantocht', gaat Stroll verder. Aston Martin heeft veel personeel weggekocht bij andere teams, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Gewapend met kennis van Red Bull Racing en Mercedes begon de Britse renstal aan haar nieuwe seizoen. 'We hebben een visie en een project dat ons naar de overwinning zal leiden. Dit is slechts de eerste stap. Ik geef niet graag doelstellingen, maar we zullen proberen al het mogelijke te doen. Ik denk dat we al duidelijk hebben gemaakt wat we kunnen. Dit is slechts het begin van de auto.'

Stroll: 'Het voelt geweldig om met Mercedes te strijden'

Stroll junior zelf was ook heel tevreden over de racedag. Hij genoot van de gevechten die hij kon uitvechten op de baan, iets wat Aston Martin een lange tijd niet lukte. 'Het voelt geweldig om met Mercedes te strijden', begint Stroll in een persbericht van Aston Martin. 'Dit is een geweldig resultaat voor het team en de beste manier om het seizoen te beginnen. Goed gedaan voor iedereen op Silverstone en hier op het circuit', gaat de Canadees verder.

De Aston Martin-coureur had nog steeds veel pijn in zijn handen en het was hier en daar moeilijk om met de nasleep van zijn fietsongeluk om te gaan. 'Zelfs met de adrenaline was de pijn de grootste beperkende factor in de tweede helft van de race. Ik moet iedereen bedanken die me heeft geholpen om vandaag in de best mogelijke vorm te zijn. Ik zal nu de komende dagen voor Jeddah gebruiken om te herstellen', sluit Stroll af.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws