Horner blij dat 'oude auto' het goed doet bij Aston Martin: 'Imitatie grootste vorm van vleierij' Formule 1
Formule 1

Horner blij dat 'oude auto' het goed doet bij Aston Martin: 'Imitatie grootste vorm van vleierij'

Horner blij dat 'oude auto' het goed doet bij Aston Martin: 'Imitatie grootste vorm van vleierij'

Christian Horner snapt dat het team van Aston Martin de bolide van Red Bull Racing ter inspiratie heeft gebruikt voor het eigen autoconcept. De Britse renstal wist voor dit seizoen een flinke stap te zetten, waardoor Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Bahrein direct op het podium wist te eindigen. Horner heeft geen problemen met de auto van Aston Martin en de Red Bull-teambaas verwacht dan ook dat meerdere teams zullen volgen.

Aston Martin heeft vergeleken met vorig jaar een flinke stap weten te zetten. Op het Bahrain International Circuit was de Britse renstal sterker dan Ferrari en Mercedes tijdens de race. 'Ik denk dat het aan alle teams laat zien dat het mogelijk is om het gat te dichten', zegt Horner bij ESPN. 'Dus ze hebben duidelijk goed werk verricht in de winter.' Sergio Pérez grapte al dat er drie Red Bull-auto's op het podium stonden. 'Ze zeggen dat imitatie de grootste vorm van vleierij is en het is goed om te zien dat de oude auto zo goed presteert.'

Tijdens de Grand Prix van Spanje van vorig seizoen werd er al opgemerkt dat de auto van Aston Martin leek op de RB18. De AMR23 heeft nog steeds dezelfde karakteristieken van de Red Bull-auto, maar de evolutie van de Aston Martin-bolide werkt duidelijk beter dan zijn voorganger. Dan kan te maken hebben met de overstap van Dan Fallows van Red Bull naar de Britse renstal, een overstap die Horner niet betreurt. 'Nou, ik denk het niet, want we hebben een geweldig team en alles moet evolueren. Niets staat stil.'

Horner: 'Op een gegeven moment zal alles samenkomen'

Naast Aston Martin hebben nog geen andere teams gekeken naar het concept van de RB19. Mercedes lijkt dit seizoen echter wel over te gaan stappen naar een ander concept en kan dan ook naar Red Bull kijken. 'Ik denk dat de werkvensters van deze auto's erg klein zijn en elk team in de top-drie lijkt zijn eigen concept te hebben ontwikkeld. Er is één team dat ons concept heeft overgenomen en daar heeft het team een voordeel uit gehaald, dus op een gegeven moment zal het samenkomen en dat kan binnen een seizoen gebeuren', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws