Marko: 'Denk niet dat Ferrari qua updates Red Bull bij kan houden' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Denk niet dat Ferrari qua updates Red Bull bij kan houden'

Marko: 'Denk niet dat Ferrari qua updates Red Bull bij kan houden'

Helmut Marko is van mening dat Ferrari het onderspit gaat delven in de ontwikkelingsstrijd tegen Red Bull Racing. De Italiaanse renstal is uitstekend aan het jaar begonnen, en wist op meerdere gelegenheden een bolide op het asfalt te zetten die sneller was dan de RB18. Over een heel seizoen verwacht de Red Bull-adviseur niet dat het team deze vorm door kan trekken.

'De uitdaging is prachtig en spannend, maar ik denk niet dat Ferrari ons bij kan houden qua updates', laat hij weten ten overstaan van Sky Sports. Daarmee suggereert hij dat Red Bull door het jaar heen qua ontwikkeling superieur is ten opzichte van de primaire uitdager van 2022. In Imola wist Red Bull al met wijzigingen aan het materiaal te komen, terwijl de eerste motorische wijzigingen van Ferrari gepland staan voor Miami, en de aerodynamische aanpassingen voor Spanje.

Red Bull-topontwerper Newey kijkt naar kosten

Adrian Newey, de topontwerper van Red Bull, heeft zich bij de F1 Nation-podcast eveneens uitgelaten over de ontwikkelingsstrijd die de teams te wachten staat in het huidige seizoen. 'Het is een belangrijk aspect (van het jaar, red.). Vergeet echter niet dat het budgetplafond nog roet in het eten kan gooien', benadrukt de Brit. De teams kunnen niet meer ongelimiteerd geld uitgeven en dat brengt risico's met zich mee.

'We moeten nu kiezen welke ontwikkelingen we prioriteren en denken goed na over wat voor voordeel een bepaalde wijziging met zich mee kan brengen voordat we deze wijziging ook werkelijk doorvoeren', vervolgt hij. Hierdoor zal de ontwikkelingsstrijd van 2022 anders verlopen dan deze in het verleden verlopen is. Of het verschil gaat maken voor Red Bull moet nog maar blijken.

Red Bull met de snelste auto?

Newey zag Max Verstappen zegevieren in Imola en wist daarmee een flinke hap punten uit de voorsprong van Charles Leclerc te nemen. 'We zitten heel erg dicht bij Ferrari, maar de marges zijn flinterdun', weet de topman echter. 'We weten dat we de snelste auto hebben, al is het voordeel dus heel klein.' Momenteel meent hij dus dat de Red Bull sneller is dan de Ferrari, al kan dat in de huidige fase van het jaar snel veranderen.

De updates van Imola hebben hun vruchten afgeworpen, en dat stond toe dat beide Red Bull-heren, Sergio Pérez dus ook, voor Leclerc konden eindigen. Over het optreden van Leclerc heeft Newey het in de podcast ook nog kort: 'Ik denk niet dat de druk van zijn thuisrace en het feit dat hij het kampioenschap leidt hem goed hebben gedaan.' Onder die druk is de Monegask volgens Newey dus bezweken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws