Marko looft teamspirit bij Red Bull: 'Verstappen en Pérez leken net een stel' Formule 1
Formule 1

Marko looft teamspirit bij Red Bull: 'Verstappen en Pérez leken net een stel'

Marko looft teamspirit bij Red Bull: 'Verstappen en Pérez leken net een stel'

Helmut Marko had voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Imola al aangegeven bij Sergio Pérez dat Red Bull Racing een één-twee nodig had om het gat naar Ferrari enigszins te dichten. Om het verschil tussen de twee renstallen kleiner te maken, bracht het Oostenrijkse team, niet zonder risico, updates meer naar de Grand Prix van Emilia Romagna. De race verliep uiteindelijk perfect voor Red Bull. Max Verstappen won de race en Pérez maakte de één-twee compleet.

'Na de problemen die we hebben gehad, is dit heel erg fijn', zegt Marko bij de podcast van Speed City Broadcasting. In Bahrein en Melbourne had Red Bull last van betrouwbaarheidsproblemen. In Imola waren deze nergens te bekennen en was de RB18 ijzersterk. 'We zijn wel heel erg moedig geweest, want we namen een update mee tijdens een sprintraceweekend. Max is natuurlijk een coureur die de aanval kiest en wij zijn, ik wil niet zeggen agressief, maar we kunnen niet blijven zitten en afwachten.'

Na afloop van de race in Melbourne was de moed Verstappen enigszins in de schoenen gezonken. Marko wist welk resultaat nodig was tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. 'Voor de race zei ik tegen Checo dat we een één-twee nodig hadden om het gat naar Ferrari te kunnen dichten. Na afloop kwam hij mij vertellen dat hij gedaan had wat hij moest doen. Als het zo makkelijk is dan gaan we ze het voortaan vaker vragen', zegt de Red Bull-adviseur grappend.

Marko blij met prestaties Pérez

Voor Pérez betekende het resultaat in Imola een achtereenvolgende tweede plek, nadat hij in Australië ook als tweede over de streep kwam. Marko is blij met de progressie van zijn coureur. 'Sergio blijft zich ook verbeteren. Hij zit nu een stuk dichter bij Max en hij is ook een goede teamspeler. Ze leken net een stel op het podium. De sfeer in het team is goed en dat maakt Red Bull op het moment zo sterk', aldus de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws