Verstappen leeft op na opmerkelijke fout Leclerc: 'Daar betalen ze de prijs voor' Opinie
Opinie

Verstappen leeft op na opmerkelijke fout Leclerc: 'Daar betalen ze de prijs voor'

Verstappen leeft op na opmerkelijke fout Leclerc: 'Daar betalen ze de prijs voor'

Allard Kalff ziet dat Max Verstappen weer helemaal terug is in het kampioenschap. De Nederlander heeft al twee overwinningen op zijn naam staan, in Saoedi-Arabië en afgelopen weekend in Emilia Romagna. Daarnaast viel Verstappen wel al twee keer uit, in Bahrein en Australië, waardoor Charles Leclerc een steeds grotere voorsprong aan het opbouwen was. Daar is in Italië wel verandering in gekomen, is Kalff van mening.

'Na de vorige wedstrijd was het tranen en zou het niks meer worden dit jaar', begint Kalff zijn terugblik op de race in Imola bij HLF8. 'Maar nu is hij (Verstappen, red.) weer helemaal terug. Er zijn nog negentien wedstrijden, dus er kan nog van alles gebeuren. Heel lang geleden, in mijn eerste jaar Formule 1 in 1992, waren er maar vijftien á zestien Grands Prix. Nu zijn er nog negentien en hebben we er al vier gehad, dus er is nog een hele lange weg te gaan.'

Leclerc maakt opmerkelijke fout

In de Grand Prix van Emilia Romagna maakte Leclerc nog opmerkelijke fout, waardoor hij zesde werd. 'Vorige week sprak ik nog met iemand uit zijn begeleidingsteam, en die zei: 'Als we een keer niet winnen, is het ook niet erg. Dan moet je het resultaat van die dag accepteren.', vertelt Kalff. 'De druk is hoog, ook vanuit het team. Ze (Ferrari, red.) hadden genoegen kunnen nemen met de derde plek, maar ze gingen toch op jacht naar dat punt en uiteindelijk betalen ze daar de prijs voor.'

Na een weekend zonder Formule 1, staat de race in Miami voor de deur. 'Het is weer een snel circuit, eigenlijk hetzelfde als Saoedi-Arabië. Dat was ook zo'n heel snel stratencircuit, wat ze ook in Melbourne gemaakt hebben; hele hoge snelheden, maar wel weer een stratencircuit. Het is nieuw voor iedereen en je moet er gewoon staan. Ook daar gaat het weer tussen Verstappen en Leclerc', sluit Kalff af.

Kalff bij HLF8 over winst Verstappen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws