Marko doet een boekje open over contract Verstappen: 'Dan wordt het een ander verhaal' Formule 1
Formule 1

Marko doet een boekje open over contract Verstappen: 'Dan wordt het een ander verhaal'

Marko doet een boekje open over contract Verstappen: 'Dan wordt het een ander verhaal'

De overstap die Lewis Hamilton in 2025 zal maken richting het team van Ferrari zorgde voor het nodige rumoer, en er werd tussendoor zelfs gekeken naar andere coureurs die mogelijk een soortgelijke overstap kunnen maken. Max Verstappen gaf eerder al aan dat hij een soortgelijke overstap niet ziet zitten, maar volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko is er nog van alles mogelijk als het komende seizoen toch niet bevalt.

Max Verstappen en Red Bull lieten de afgelopen jaren al zien een gouden combinatie te zijn, en hoe kan het ook anders: de Nederlander rijdt al sinds zijn Formule 1-debuut voor de Red Bull-familie en samen hebben ze de nodige successen al bereikt. Op dit moment is Verstappen in ieder geval tot en met 2028 verzekerd van een stoeltje bij de Oostenrijkse renstal, wat vooral getuigt van wederzijds vertrouwen tussen de beide partijen. Toch kan er in die jaren nog van alles gebeuren: Red Bull kan alsmaar verder naar achteren zakken op de grid, maar kan de dominantie ook fors versterken.

Ook Verstappen beschikt over succes-clausules 

Volgens Marko beschikt Verstappen in ieder geval wél over de nodige clausules om eventueel onder zijn contract uit te komen. In gesprek met Servus TV sprak de Oostenrijkse adviseur over het contract van de Nederlander, en daarbij benadrukte hij ook dat deze niet zoveel verschilt van het contract van andere coureurs. 'In ieder Formule 1-contract staan bepaalde clausules voor het geval er niet wordt voldaan aan bepaalde criteria voor succes. Deze zitten ook in het contract van Max.' Marko gaat verder niet in op de precieze samenstelling van deze clausules, maar één ding is in ieder geval duidelijk: als Red Bull ineens in rap tempo de dominantie verliest kan Verstappen ervoor kiezen om te vertrekken.

Marko benadrukte in ieder geval wel dat deze clausules voornamelijk betrekking hebben op de prestaties van Red Bull, en niet zozeer op het salaris van de Nederlander. 'Dat zal geen probleem zijn,' gaf de Oostenrijker toe. 'Maar als we niet in staat zijn om hem een auto te geven waar hij mee kan winnen wordt het een ander verhaal. Als coureur is succes natuurlijk het belangrijkste voor hem, en ook hij wordt telkens weer een jaartje ouder.' Ondanks dat Verstappen momenteel goed op zijn plek zit en dat ook niet onder stoelen of banken schuift, weet Marko dat dat niet voor altijd zal zijn. 'Als hij bij Red Bull niet langer succesvol kan zijn en die criteria een rol gaan spelen, zal hij sowieso overwegen of er elders iets beters te halen valt.'

Niets missen van Verstappen en Red Bull in 2024? Bekijk hier de opties om de Formule 1 live te volgen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws