Marko hoopt op snelle Russell: 'Dat zal gunstig zijn voor ons' Formule 1
Formule 1

Marko hoopt op snelle Russell: 'Dat zal gunstig zijn voor ons'

Marko hoopt op snelle Russell: 'Dat zal gunstig zijn voor ons'

George Russell zal aankomend seizoen rijden voor het team van Mercedes. Veel mensen verwachten dat de jonge coureur sneller zou kunnen zijn dan teamgenoot Lewis Hamilton. Dit seizoen maakte Valtteri Bottas en Sergio Pérez, bij Red Bull Racing, geen kans tegen hun teamgenoten. Helmut Marko denkt dat een intense strijd tussen Hamilton en Russell gunstig kan uitpakken voor zijn renstal.

Het team van Mercedes had met Bottas de perfecte tweede rijder achter de zevenvoudig wereldkampioen. De laatste keer dat een teamgenoot van Hamilton een dreiging vormde, won deze ook gelijk het wereldkampioenschap. Een dergelijke strijd zal gunstig zijn voor Red Bull. 'Als hij net zo snel kan zijn, dan zal dat ons helpen', zegt Marko bij La Gazzetta dello Sport. 'Maar eerst moeten we zien hoe snel hij daadwerkelijk is. Dit jaar verloor hij in de race nog wel eens van Nicholas Latifi.'

Mercedes-teambaas Toto Wolff voorziet geen grote problemen met het nieuwe duo. De Oostenrijker vindt het een luxe om twee sterke coureurs te hebben. 'Als Lewis en George strijden om de titel dan kunnen wij dat zien als een luxeprobleem dat we zelf op moeten lossen.' Russell is klaar om de strijd met Hamilton aan te gaan. 'Ik wil vechten voor de titel en ik ben er klaar voor om races te winnen. Ik ga volgend seizoen alles geven', aldus de nieuwe coureur van Mercedes.

Marko heeft geen problemen met Wolff

Het gehele jaar vochten de topteams ook op politiek gebied met elkaar. Verschillende beledigingen vlogen over en weer. Marko maakte zich hier ook schuldig aan, maar wil dat rechtzetten. 'Ik heb me misschien een keer verkeerd uitgelaten. Ik bedoelde alleen te zeggen dat ik niet op vakantie zou gaan met Toto. Ik heb veel respect voor hem en wat hij met het team heeft bereikt. We proberen het allerbeste uit onze teams te halen en dan komt er weleens een conflict', aldus de adviseur van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws