Marko hoopvol voor 2022: 'We geloven dat we weer vooraan zullen rijden' Formule 1
Formule 1

Marko hoopvol voor 2022: 'We geloven dat we weer vooraan zullen rijden'

Marko hoopvol voor 2022: 'We geloven dat we weer vooraan zullen rijden'

Helmut Marko verwacht dat Red Bull Racing ook volgend seizoen weer mee zal strijden om het wereldkampioenschap. Aankomend jaar zullen de nieuwe reglementen in gaan in de Formule 1, maar de Oostenrijker ziet dat zijn team goed werk levert aan de nieuwe bolide. Max Verstappen heeft ook al meerdere uren in de simulator gezeten. 'We staan ongeveer gelijk met Mercedes.'

Veel teams hebben het afgelopen seizoen gebruikt om de auto van 2022 te ontwikkelen. Red Bull was verwikkeld in een titelstrijd, maar dat betekent niet dat de Oostenrijkse renstal het nieuwe seizoen niet in het achterhoofd heeft gehouden. 'Max heeft veelal tussen de races door in de simulator gezeten', zegt Marko bij ServusTV. 'De auto is nog redelijk instabiel aan de achterkant, maar dat maakt voor Max niks uit. Hij wil gewoon een snelle auto.'

Marko verwacht dan ook dat de Red Bull-bolides weer zullen strijden voor overwinningen. 'We geloven erin dat we volgend jaar weer vooraan rijden, mits niemand het gouden ticket weet te vinden met bijvoorbeeld een dubbele diffuser.' Hiermee doelt de adviseur van Red Bull op de uitvinding van Brawn GP in 2009. Het nieuwe team reed destijds met een dubbele diffuser, waardoor de bolide veel downforce kon genereren. Hierdoor was het team in het begin van dat seizoen ongrijpbaar.

Gelijk met Mercedes

Ook het team van Mercedes heeft veel uren moeten stoppen in de titelstrijd tegen Red Bull en Max Verstappen. Marko denkt dat zijn renstal momenteel op gelijke hoogte staat met het team uit Brackley. De Oostenrijker hoopt vooral dat de krachtbron van de Red Bull-bolides opnieuw goed zal presteren. 'De motor zal drastisch veranderen door de nieuwe synthetische brandstof. Daar moeten we ons goed op voorbereiden', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws