Marko juicht beslissing Mercedes toe: 'Begrijp de frustratie, maar rechtszaak geen oplossing' Formule 1
Formule 1

Marko juicht beslissing Mercedes toe: 'Begrijp de frustratie, maar rechtszaak geen oplossing'

Marko juicht beslissing Mercedes toe: 'Begrijp de frustratie, maar rechtszaak geen oplossing'

Dr. Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, juicht het besluit van Mercedes om niet in hoger beroep te gaan toe. Tijdens de laatste race van het seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi, was er de nodige chaos tijdens de slotfase, hetgeen tot onvrede bij Mercedes leidde. De Duitse renstal maakte aanstalten om het eindresultaat in de rechtszaal aan te vechten, maar deed dit uiteindelijk niet.

'Het is natuurlijk enorm frustrerend om op deze manier een kampioenschap te verliezen', zo toont Marko zijn begrip tegenover La Gazetta Dello Sport. 'Lewis (Hamilton, red.) had zeker pech in de laatste race, maar wij hebben ook een aantal keren flinke pech gehad', zo doelt de adviseur op de races in Silverstone, Budapest en Baku waar Max Verstappen een goed resultaat in rook op zag gaan. Ook sluit de Oostenrijker zich bij een aantal collega's aan, die eerder aangaven dat de wedstrijdleiding ondersteund moet worden bij lastige beslissingen.

'Het systeem moet op de schop, want de wedstrijdleider komt zo onder enorme druk te staan.' De teambazen konden dit seizoen direct contact opnemen met wedstrijdleider Michael Masi, wat meermaals tot lobby-boodschappen en geklaag leidde. 'Masi moet geholpen worden, want dit kan hij niet alleen. Ook vind ik dat teambazen niet meer direct via de radio contact op mogen nemen met de FIA tijdens de race, want dat zorgt alleen maar voor meer verwarring.'

'De regels moeten simpeler'

Dankzij een heftige titelstrijd, waar in alle opzichten de limieten werden opgezocht, kwamen dit seizoen meerdere pijnpunten van de huidige reglementen bloot te liggen. Hierdoor was voor teams, coureurs en kijkers niet duidelijk waarom bepaalde besluiten werden genomen volgens Marko. 'De reglementen moeten simpeler. Dit jaar hebben we te vaak gezien dat niemand meer weet wat er gaat gebeuren, omdat er geen touw aan vast te knopen is wat de regels zeggen.' Om de wedstrijdleiding te beïnvloeden, namen de teambazen contact op met de wedstrijdleiding om zo hun voordeel te behalen. 'Er moet gelijkheid komen in de boordeling van dit soort situaties.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws