'Cadillac gaat hoe dan ook F1 in, met of zonder Andretti: meerdere kapers op de kust' Formule 1
Formule 1

'Cadillac gaat hoe dan ook F1 in, met of zonder Andretti: meerdere kapers op de kust'

'Cadillac gaat hoe dan ook F1 in, met of zonder Andretti: meerdere kapers op de kust'

Joe Saward verwacht dat Cadillac voor 2026 hoe dan ook een intrede wil forceren. Het automerk lijkt samen te gaan werken met Andretti Autosport, maar de Amerikaanse renstal heeft nog altijd geen groen licht ontvangen. Daardoor zijn er momenteel meerdere Formule 1-teams en motorleveranciers die wel trek hebben in een samenwerking met Cadillac. Voor Andretti begint de tijd dan ook te dringen.

Tijdens de winterstop brachten Andretti Autosport en Cadillac naar buiten dat zij samen zouden proberen om de Formule 1 binnen te treden. Een intrede van Andretti stuit nog steeds op ontzettend veel weerstand, terwijl een samenwerking met General Motorsports er juist voor moest zorgen dat de huidige teams open zouden staan voor deze intrede. De Amerikaanse renstal lijkt nu echter haast te moeten gaan maken. 'Cadillac gaat hoe dan ook de Formule 1 in, met of zonder Andretti', schrijft Saward in zijn blog.

'Om de zaken op gang te krijgen voor 2026 zal Cadillac white label-versies van Renaults Formule 1-motor gebruiken, hoewel het in theorie de motoren simpelweg kan voorzien van een ander logo, als Renault daarmee akkoord gaat', vervolgt Saward. Toch is het tegenwoordig lastig om een krachtbron in elkaar te zetten. De journalist verwacht dan ook dat het een samenwerking wordt tussen Cadillac en Renault. 'Ford zorgt voor enkele onderdelen voor Red Bull en Cadillac lijkt hetzelfde van plan te zijn met Renault.'

Ook Williams en McLaren worden genoemd

Het feit dat Cadillac hoe dan ook een intrede wil doen in de Formule 1 is voldoende reden voor andere teams om het lijntje naar het automerk kort te houden. Naast Andretti en Renault lijken er meer kapers op de kust te zijn voor een samenwerking met Cadillac. 'Wat Andretti dus moet doen om een intrede te verdienen, is bewijzen dat het een competitief chassis kan produceren en een solide raceteam kan runnen. Elders kijken teams zoals McLaren of Williams naar Cadillac en denken: Lekker, zoiets kan ik ook wel gebruiken', besluit Saward.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws