Marko lovend over juniorcoureurs: 'Hij voldoet aan onze verwachtingen' Formule 1
Formule 1

Marko lovend over juniorcoureurs: 'Hij voldoet aan onze verwachtingen'

Marko lovend over juniorcoureurs: 'Hij voldoet aan onze verwachtingen'

Terwijl de Formule 1 de meeste aandacht naar zich toetrekt, staan ook de Formule 2 en Formule 3 nooit stil. Het team van Red Bull Racing heeft maar liefst zes juniorcoureurs onder haar hoede in de twee lagere raceklassen. In zijn wekelijkse column voor Speedweek schijnt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko deze week ook zijn licht op de prestaties van deze zes heren.

In de F2 rijden er twee Red Bull Junior-coureurs. De Frans-Algerijnse Isack Hadjar staat momenteel tweede in het kampioenschap. Zijn teamgenoot is de Spaanse Josep Maria 'Pepe' Martí. In de F3 rijden de Britse Arvid Lindblad, de Poolse Kacper Sztuka, en de twee Duitse coureurs Tim Tramnitz en Oliver Goethe als juniorcoureurs van de Oostenrijkse renstal.

Fouten maken mag

Al met al is Marko erg te spreken over de prestaties van de jongere generatie. De eerste coureur die hij belicht is Hadjar. De Fransman liet tijdens het raceweekend in Monaco zien wat hij in huis heeft. In de welbekende tunnel op het stratencircuit van Monaco wist hij door zijn vliegensvlugge reactievermogen een enorme crash te voorkomen. Coureur Ritomo Miyata reed op een slakkengang door de tunnel terwijl Hadjar er net met hoge snelheid aankwam. Marko heeft niets anders dan goeds te zeggen over de coureur. 'Hij heeft met een ongelooflijke reactie een groot ongeval in de tunnel van Monaco kunnen voorkomen toen hij de langzaam rijdende Miyata moest ontwijken. Hadjar heeft een goed humeur en voldoet aan onze verwachtingen', schrijft de Oostenrijker.

Momenteel ligt Hadjar tweede in het kampioenschap. 'Dat is alleen te danken aan veel pech', zegt Marko stellig. 'Er waren twee uitvalbeurten vanwege een brandstofprobleem, waarvoor Dallara verantwoordelijkheid moest nemen. In nog twee races werd hij geraakt door tegenstanders. We hebben het dus over vier mislukkingen buiten onze schuld om, maar we staan ​​nog steeds op de tweede plaats.' Teamgenoot Martí voldoet nog niet aan alle verwachtingen van Red Bull, maar daar doet Marko niet moeilijk over. 'Hij staat op de twaalfde plaats. De Spanjaard legt zichzelf te veel druk op en maakt fouten, maar dat is oké voor een rookie', schrijft hij.

Over de F3-coureurs zegt Marko niet al te veel, maar daar lijkt ook geen reden toe te zijn. Over Sztuka laat de teamadviseur zich helemaal niet uit. 'Arvid Lindblad staat op de vijfde plaats in de Formule 3; de 16-jarige Engelsman kwam rechtstreeks van de Formule 4 naar de F3. Hij verbetert voortdurend en doet het erg goed.' Als laatste deelt Marko nog een paar woorden over de twee Duitse coureurs. Ook hier geldt dat fouten maken mag. 'Tim Tramnitz laat solide prestaties zien vanaf de zevende plaats in het kampioenschap. Oliver Goethe is zwak in de kwalificatie, maar is een van de sterkste coureurs in de races en laat geweldige inhaalmanoeuvres zien', sluit Marko zijn column af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws