Windsor baalt van regie: 'Beste ronden uit het leven van Verstappen gingen verloren' Formule 1
Formule 1

Windsor baalt van regie: 'Beste ronden uit het leven van Verstappen gingen verloren'

Windsor baalt van regie: 'Beste ronden uit het leven van Verstappen gingen verloren'

Peter Windsor denkt dat Spanje een ultieme test wordt voor zowel McLaren als Red Bull Racing. De ervaren analist stipte een verband aan tussen de prestaties van beide teams en de beschikbare bandencompounds voor het weekend. Daaruit wordt ook duidelijk dat Max Verstappen in Canada in het nadeel was, maar toch wist te winnen. Peter Windsor denkt dat de wereldkampioen zelfs zijn beste rondjes uit zijn leven reed, maar daar kreeg de televisiekijker weinig van te zien.

McLaren heeft uitstekend gepresteerd in de afgelopen weken. In Miami pakte Lando Norris zijn eerste Grand Prix-zege, waarna de Brit in Imola net tekortkwam om zijn tweede overwinning te pakken. In Monaco greep Oscar Piastri op zaterdag nipt naast de poleposition, die hoogstwaarschijnlijk een overwinning had kunnen opleveren, en in Canada kon Norris met P2 niet geheel tevreden zijn. De volgende bestemming is Spanje, en daar keren de harde banden terug, kaart Windsor aan in een livestream op YouTube.

Harde banden in Spanje

'Het is niet verrassend dat ze in Spanje teruggaan naar de hardste compounds, en daarna krijgen we in Oostenrijk weer de zachtste banden', vertelt Windsor. 'Miami zat in het midden, maar in Imola, Monaco, en Canada hadden we overal de zachtste banden, en McLaren deed het daar overal goed. Het wordt nu dus interessant om te zien hoe Red Bull zich in Spanje tot McLaren verhoudt', vindt Windsor. De sterkste weekenden van Red Bull dit seizoen waren Bahrein en Japan, terwijl Australië, Imola, Monaco, en Canada stuk voor stuk zwakkere weekenden waren. Daar is dus een duidelijke trend in te zien, zoals in de onderstaande tabel te zien is.

De tekst gaat verder onder de tabel.

Grand Prix C1 (Hard) C2 C3 C4 C5 (Zacht)
Bahrein X X X
Saoedi-Arabië X X X
Australië X X X
Japan X X X
China X X X
Miami X X X
Imola X X X
Monaco X X X
Canada X X X
Spanje X X X
Oostenrijk X X X
Groot-Brittannië X X X

Voor McLaren wordt Spanje dus een cruciaal weekend. Het is een kans om te bewijzen dat het team daadwerkelijk een grote stap vooruit heeft gezet met de upgrade uit Miami, en dat het niet grotendeels te maken had met de bandencompounds. Het circuit in Barcelona lijkt zeer goed te passen bij de RB20, en voor McLaren vormt het weekend dus een laatste test om de ultieme bevestiging te krijgen dat het op alle circuits en onder alle omstandigheden vooraan meedoet.

Verstappen schittert buiten beeld

Windsor verlegt vervolgens de aandacht naar de meest recente Grand Prix, waar de zachtste bandencompounds gebruikt werden, net als de regenbanden. Aan het einde van de race, reden de meeste coureurs op de C4-banden. 'In de laatste tien ronden van de race kwam Lando Norris niet in de buurt van Max Verstappen, maar toch was dit het meest betoverende deel van de race voor mij. Het was Max versus Lando in die extreem goede McLaren, en het ging erom hoe goed Max reed. We kregen daar op de televisie niet echt veel van te zien, omdat de regie te veel gefocust was op George Russell, en alles daaromheen.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen redbullracing canada zaterdag 2024 lando norris
Norris versus Verstappen: het gebeurt de laatste tijd steeds vaker. 

Verstappen trok in zijn Red Bull een gaatje naar Norris en won de race. Windsor is in ieder geval extreem onder de indruk. 'Voor mij waren dit misschien wel de beste tien ronden die Max in zijn leven gereden heeft, want om eerlijk te zijn denk ik niet dat de RB20 zo goed was als de McLaren in dat deel van de race', legt Windsor uit.

Windsor had graag gezien dat de camera's rondenlang volledig op Verstappen gericht waren, om te laten zien hoe Verstappen met zijn auto een uitzonderlijke combinatie vormde. De regie koos er echter voor om de actie te laten zien, en dat vindt Windsor jammer. 'Dit is een goed voorbeeld van waar de Formule 1 echt om draait. Het is interessant dat de regie en de camera's puur op de inhaalacties gericht waren, maar de ware schoonheid van wat Max aan het doen was ging verloren. Dat is zonde', baalt de 71-jarige. '

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws