Marko mysterieus over volgen Schumacher: 'Volgen meeste jonge coureurs wel' Formule 1
Formule 1

Marko mysterieus over volgen Schumacher: 'Volgen meeste jonge coureurs wel'

Marko mysterieus over volgen Schumacher: 'Volgen meeste jonge coureurs wel'

Helmut Marko heeft zich uitgesproken over de ontwikkeling die Mick Schumacher momenteel doormaakt in de Formule 1. De Oostenrijker ziet dat de zoon van de legende van de sport moeite had om op gang te komen, maar inmiddels lijkt hij de draad opgepakt te hebben. Niet voor het eerst had de Duitser moeite met op snelheid komen, zo constateert Marko, die aan lijkt te geven Schumacher te volgen.

In gesprek met het Duitse RTL memoreert de adviseur van Red Bull Racing de jonge dagen van de Schumacher-telg, toen hij nog in de junior-klassen uitkwam. 'Het loopt een beetje door zijn carrière. In de Formule 3 was het namelijk ook zo. In de Formule 2 gebeurden er opnieuw vergelijkbare dingen. Blijkbaar maakt het onderdeel uit van zijn ontwikkeling', zo vertelt hij over het langzaam op gang komen.

De Oostenrijker zag dat de Haas-coureur al eerder de kans had om in de punten te komen, maar dit werd door pech voorkomen. 'Zonder het technische probleem in Montreal had hij daar al in de punten kunnen eindigen. Het begin is er in ieder geval', is de adviseur positief, die denkt te weten waar de prestaties vandaan komen. 'Blijkbaar heeft hij echt druk en kritiek nodig en dan werkt het voor hem.'

Red Bull lijkt Schumacher te volgen

Nu de prestaties van de jonge coureur beter lijken te worden, komt gelijk de vraag opspelen over waar hij volgend jaar zal rijden. Eind 2022 loopt het contract van Schumacher af bij het team van Haas en dus is hij dan vrij om te gaan en staan waar hij wil. Wanneer er wordt gevraagd of Red Bull de Duitser ook in de gaten houdt, is Marko wat mysterieus. 'Over het algemeen volgen we de meeste jonge coureurs wel', zo lijkt hij aan te geven dan Schumacher zeker op de radar staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws