Hamilton: 'Hij heeft alle kwaliteiten om dit team naar succes te leiden' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Hij heeft alle kwaliteiten om dit team naar succes te leiden'

Hamilton: 'Hij heeft alle kwaliteiten om dit team naar succes te leiden'

Lewis Hamilton is erg onder de indruk van zijn nieuwe teamgenoot George Russell. De meervoudig wereldkampioen is blij met de nieuwe energie die zijn Britse collega in het team brengt en ziet dat er een enorme potentie zit in de voormalig Williams-coureur. Het team is dan ook in goede handen wanneer de Mercedes-coureur zelf besluit om te stoppen bij Mercedes en waarschijnlijk dan dus ook in de Formule 1.

Binnen de wereld van de Formule 1 wordt er gedacht dat Hamilton het moeilijk heeft met zijn nieuwe teamgenoot, nu Russell hem het vuur aan de schenen legt. In gesprek met Formula1.com geeft de Britse wereldkampioen aan dat juist het tegenovergestelde het geval is. 'Ik zou niet zeggen dat het zwaar is geweest. Het is prettig geweest, we hebben ongelooflijk goed samengewerkt. George is super positief geweest... had een positieve invloed op de werkomgeving.'

De Brit geniet dan ook van de samenwerking met zijn nieuwe teamgenoot en stelt dat het vooralsnog erg goed gaat tussen hen twee. 'Het is over het algemeen een waar genoegen geweest om met hem te werken en het is geweldig geweest om zijn succes te zien. Hij heeft het geweldig gedaan, heeft geweldige punten voor het team gehaald en hij zal zich blijven verbeteren, hij zal zich nog heel lang blijven verbeteren', zo denkt Hamilton dat zijn teamgenoot nog lang niet uitgeleerd is.

Russell kan Mercedes naar succes leiden

De zevenvoudig wereldkampioen weet dan ook dat het team in goede handen is wanneer hij als coureur zou stoppen bij het team. Met Russell hebben ze een toekomstig wereldkampioen in huis. 'Ik zie zeker dat hij zoveel potentieel in zich heeft en hij zit er ook op de juiste plaats voor. Ik denk echt dat... of ik er nu wel of niet ben, hij alle kwaliteiten heeft om dit team in de toekomst vooruit te helpen en naar succes te leiden, dus ik denk dat het de juiste keuze is geweest voor het team. Ik hoop dat ik een beetje kan helpen om hem vooruit te helpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws