Massa over achterstand Ferrari: 'Sainz is niet het probleem' Formule 1
Formule 1

Massa over achterstand Ferrari: 'Sainz is niet het probleem'

Massa over achterstand Ferrari: 'Sainz is niet het probleem'

Felipe Massa is onder de indruk van de verbeteringen die Carlos Sainz heeft weten door te voeren na zijn moeilijke seizoensstart. De Spanjaard had moeite in het begin om het tempo van zijn teamgenoot bij te houden, maar weet tegenwoordig steeds meer hetzelfde tempo aan te houden. De achterstand in het kampioenschap is dan ook zeker niet de schuld van de coureur, zo stelt de Braziliaan.

In gesprek met Gazetta Dello Sport laat Massa weten dat hij vindt dat Sainz zich sterk heeft herpakt na een moeizame start van het seizoen. 'Carlos heeft zich de afgelopen zes weken duidelijk verbeterd. Na een moeizame start van het seizoen zit hij eindelijk op één lijn met zijn 2022 raceauto, en dat is te zien aan de resultaten', aldus de Braziliaan over de man die op Silverstone zijn eerste overwinning in de Formule 1 behaalde.

Wel zag Massa in Oostenrijk iets wat de laatste tijd juist niet meer het geval was. 'Wat me het meest opviel aan Sainz in Oostenrijk was niet de opgave, maar het feit dat hij het racetempo van Charles Leclerc dit weekend niet kon bijhouden. Omdat Carlos de laatste tijd steeds beter is geworden en de achterstand op Leclerc heeft kunnen verkleinen. Voor Ferrari is een sterke Sainz erg belangrijk, want alleen twee coureurs op hetzelfde niveau kunnen het team vooruit brengen.'

Sainz niet het probleem

De Italiaanse renstal kijkt tegen een behoorlijke achterstand aan in het constructeurskampioenschap, maar dit kan absoluut niet de Spanjaard verweten worden, aldus de voormalig coureur van het team. 'Carlos Sainz is toch niet het probleem van Ferrari. Het probleem van de Italianen is hun gebrek aan stabiliteit. Daarom is het voor mij niet de vraag of een coureur in deze fase van het kampioenschap een voorkeursbehandeling moet krijgen. Voor Ferrari moet de focus liggen op het verzekeren van betrouwbaarheid en het solide ontwikkelen van de auto.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws