Verstappen treurt niet om mislopen poleposition: 'Alle kansen voor de race' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen treurt niet om mislopen poleposition: 'Alle kansen voor de race'

Verstappen treurt niet om mislopen poleposition: 'Alle kansen voor de race'

Max Verstappen treurt niet te veel om het feit dat hij de poleposition voor de Grand Prix van Groot-Brittannië misliep door een late gele vlag in Q3. De coureur van Red Bull Racing kijkt liever naar de positieve punten na de natte kwalificatie, waarin hij de tweede tijd noteerde achter pole-man Carlos Sainz.

Verstappen herhaalt bij Viaplay de woorden die hij al eerder gebruikte over de kwalificatie: het kan een loterij zijn: 'Ik had ook die gele vlag in de laatste ronde, dus dan moet je van het gas af. Dat kost mij dan poleposition, wat natuurlijk jammer is. Aan de andere kant: ik weet ook dat de auto heel goed aanvoelt, dus alle kansen voor de race.'

Verstappen blijft optimistisch ondanks mislopen poleposition

Charles Leclerc spinde aan het einde van Q3. Dat leverde een gele vlag-situatie op en daardoor kon en mocht Verstappen zijn rondetijd niet meer verbeteren. Het zorgde ervoor dat Sainz zijn eerste poleposition pakte uit zijn carrière. Hoewel Verstappen het jammer vindt dat hij poleposition misliep, ziet de Nederlander nog genoeg kansen voor de race van zondag.

'Het is jammer dat we niet op pole staan, maar soms zit het even niet mee', legt de regerend wereldkampioen van de Formule 1 uit. 'Aan de andere kant staan we nog altijd tweede op de eerste startrij. Ik denk met het gevoel wat ik in de auto had, tijdens de derde vrije training en ook in de kwalificatie, dan moet het goedkomen', besluit de Limburger.

Vertrouwen in een overwinning van Verstappen? Zet in en krijg 1.66x je geld terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws