Marko op zijn hoede op neutraal terrein: 'Één uitvalbeurt en de voorsprong is weg' Formule 1
Formule 1

Marko op zijn hoede op neutraal terrein: 'Één uitvalbeurt en de voorsprong is weg'

Marko op zijn hoede op neutraal terrein: 'Één uitvalbeurt en de voorsprong is weg'

De Grand Prix van Mexico is geweest en dat betekent dat er nog slechts vier Formule 1-races resteren in 2021. Max Verstappen vergrootte zijn voorsprong met een zege naar negentien punten op zijn concurrent Lewis Hamilton. De Nederlander jaagt dit jaar op zijn eerste wereldtitel in de Formule 1. Hij heeft nu een aardige voorsprong, maar Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko durft niet te vroeg te juichen.

'We hebben Max op 15-jarige leeftijd gecontracteerd en zijn samen een pad ingeslagen. Voor hem zou het zowel de kroon op zijn carrière zijn als de kroon op wat hij samen met zijn vader heeft opgebouwd', begint Marko in gesprek met het Duitse RTL. Het Oostenrijkse team zoekt sinds de vier wereldtitels op rij van Sebastian Vettel opnieuw naar trofeeën. De laatste van die vier kwam in 2013, wat inmiddels al zeven jaar geleden is.

Red Bull met het voordeel naar Brazilië

De 78-jarige adviseur is optimistisch over het pakket dat zijn team heeft. 'Het is een eerlijk en gelijkwaardig duel tussen twee absoluut uitzonderlijke coureurs met Max en Hamilton. Soms heeft Mercedes een voordeel, maar over het algemeen denk ik dat we met Max en de Red Bull het betere pakket hebben.' Echter is Marko ook op zijn hoede, hij weet dat één uitvalbeurt fataal kan zijn voor de leiding in het kampioenschap. 'Er zijn nog vier races te gaan, een enkele uitvalbeurt en de minimale voorsprong is al weg', zegt de man uit Graz.

Hoop op motorwissel Hamilton

Na de Grand Prix van Brazilië komt de triple header in het Midden-Oosten. Twee van de drie banen daar - Saoedi-Arabië en Qatar - zijn voor iedereen in de Formule 1 nieuw, en dus is het 'neutraal terrein'. 'Ik denk niet dat het pro-Mercedes of pro-Red Bull is. Degene die zich het snelst aanpast zal aan kop gaan daar', concludeert Marko, die stiekem hoopt op een motorwissel bij de Britse concurrent. 'Daar zouden wij wel gelukkig van worden natuurlijk.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws