Marko over Bearman: 'Zou onmiddellijk een F1-stoel voor hem vinden' Formule 1
Formule 1

Marko over Bearman: 'Zou onmiddellijk een F1-stoel voor hem vinden'

Marko over Bearman: 'Zou onmiddellijk een F1-stoel voor hem vinden'

In zijn column bij Speedweek.com blikt Helmut Marko onder andere terug op het sensationele Formule-1-debuut van Oliver Bearman bij Ferrari in Jeddah. De achttienjarige Brit wist als zevende over de finish te komen tijdens de Grand Prix. Daarmee won Bearman ook meteen zijn eerste punten in de Formule-1. Marko heeft wel een idee voor Frédéric Vasseur over wat hij met Bearman zou doen.

Bearman viel tijdens de Saoedische Grand Prix in voor Carlos Sainz, die een blindedarmontsteking had opgelopen en daarvoor behandeld moest worden in het ziekenhuis. Voordat de Brit begon aan de race, had hij slechts een paar uren getraind in de SF-24 van Ferrari. Toch bleken die paar uren al genoeg om punten te behalen namens de Italiaanse renstal.

Wat te doen met Bearman?

Het goede resultaat van Bearman is ook Marko niet ontgaan. 'Ik vond Ollie Bearman's debuut in de Ferrari sensationeel', schrijft de Oostenrijker in zijn column. 'Om zonder veel training op zo'n circuit deel te nemen is heel moedig. Op sommige momenten reed hij bijna op hetzelfde niveau als Charles Leclerc.' Met het optreden van de Brit vraagt Marko zich nu wel af wat Ferrari moet.

De Italiaanse renstal zal vanaf 2025 naast Leclerc ook Lewis Hamilton voor zich hebben rijden. Hamilton vervangt daarmee Sainz bij het team. Maar na de race in Jeddah lijkt het dat er ook over de toekomst van Bearman nagedacht moet worden. 'Als ik Vasseur was, zou ik onmiddellijk een F1-stoel voor Bearman in een ander team vinden, zoals Haas. Ze zullen hiervoor nu geld moeten inzamelen. De teams zijn momenteel relatief financieel verzadigd en zullen hier flink voor moeten betalen.'

Veelbelovend aanstormend talent

Marko is zeer te spreken over het aanstormend talent binnen de motorsport. 'Bearman - maar ook onze Liam Lawson van vorig seizoen of Pedro Acosta's debuut in de MotoGP gisteren - laat zien wat werkelijk uitzonderlijke talenten zijn.' Volgens Marko is het niet zo dat dit talent alleen aan goede voorbereiding ligt. 'Natuurlijk, vandaag de dag zijn de jongens allemaal goed voorbereid als ze hogerop komen, maar alleen als iemand écht goed is, kunnen ze zulke prestaties vanaf het begin bereiken.' Het debuut van Bearman beschrijft Marko als 'verfrissend'. 'Zoiets willen we allemaal zien', sluit de Oostenrijker af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws