Briatore over Hamilton: 'Hij zal moeite hebben Leclerc voor te blijven' Formule 1
Formule 1

Briatore over Hamilton: 'Hij zal moeite hebben Leclerc voor te blijven'

Briatore over Hamilton: 'Hij zal moeite hebben Leclerc voor te blijven'

Flavio Briatore heeft zich in een interview met het Italiaanse radiostation Radio Rai1 uitgelaten over zijn verwachtingen van Hamilton bij Ferrari. Ook ging Briatore in op de tweede plaats in het kampioenschap die het Italiaanse team momenteel als constructeur bezet. Al vielen de resultaten van de Italiaanse renstal niet tegen in Bahrein en Saoedi-Arabië, is de voormalig Formule-1-teamchef van mening dat de Ferrari-auto verbeterd moet worden.

Het verbeteren van de auto is volgens Briatore van belang om de strijd met Red Bull Racing aan te kunnen gaan. 'Dit jaar is Red Bull nog competitiever, overheerst het nog meer dan vorig jaar en heeft het een enorme kloof met de anderen', vertelt hij. Daarbij komt ook nog dat regerend wereldkampioen Max Verstappen voor het Oostenrijkse team rijdt. 'De combinatie met Red Bull is angstaanjagend, zoals Senna bij McLaren, Alonso bij Renault of Schumacher bij Ferrari', zegt Briatore daarover.

Hamilton versus Leclerc

Om het gat met Red Bull te kunnen dichten, moet de auto van Ferrari verbeterd worden, vindt Briatore. 'Ferrari mag dan op de tweede plaats in het wereldkampioenschap staan, maar het is geen positie die geschikt is voor Ferrari. De auto moet verbeteren, met deze gaten kan geen enkele coureur een verschil maken.' Onlangs werd bekend dat er verwacht wordt dat Ferrari in april met de eerste updates van de SF-24 zal komen. Bij de aanstaande Grand Prix van Emilia-Romagna zou Ferrari met een volledig geüpdatete versie van de SF-24 starten, meldt formu1a.uno.

In hetzelfde interview blikte Briatore ook vooruit op de komst van Hamilton naar het team uit Maranello. Volgens de Italiaan is het nog niet gezegd dat Hamilton de dominante kracht zal zijn binnen het team. 'Als hij vandaag al bij Ferrari zou zijn, zou hij dezelfde dingen doen als Leclerc, die een snelle coureur is. De Monegask wordt onderschat, Hamilton zal moeite hebben om hem voor te blijven', stelt de voormalige teambaas. 'Coureurs als Hamilton doen er niet veel moeite voor als de auto niet competitief is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws