Bleekemolen ziet verbeterpunt bij Pérez: 'Weet niet wat dat nu precies is bij hem' Opinie
Opinie

Bleekemolen ziet verbeterpunt bij Pérez: 'Weet niet wat dat nu precies is bij hem'

Bleekemolen ziet verbeterpunt bij Pérez: 'Weet niet wat dat nu precies is bij hem'

Sergio Pérez is met twee tweede plaatsen uitstekend aan het nieuwe Formule 1-seizoen begonnen, zo stelt Sebastiaan Bleekemolen. Het is immers geen schande om te verliezen van zijn Red Bull Racing-teamgenoot en drievoudig wereldkampioen Max Verstappen. Toch ziet Bleekemolen wel een belangrijk punt van aandacht voor de Mexicaan voor de rest van het seizoen.

Red Bull is met twee dubbelzeges uitstekend uit de startblokken gekomen. Het Oostenrijkse team behaalde het maximale aantal punten op één na. Enkel het punt voor de snelste raceronde in Saoedi-Arabië moest het Red Bull-duo laten aan Ferrari-rijder Charles Leclerc. Verstappen was in beide races oppermachtig, terwijl Pérez betrekkelijk eenvoudig, weliswaar op respectabele afstand van zijn teamgenoot, tweemaal de tweede plaats in de wacht sleepte.

Wat Bleekemolen betreft doet de Mexicaan het momenteel prima. 'Als je Max (Verstappen, red.) wegdenkt, dan heeft hij gewonnen. Beter kun je het niet doen. Tegen Max vechten zal voor hem moeilijk blijven. En als je kijkt waar hij vandaan komt... het einde van vorig jaar was natuurlijk echt helemaal dramatisch', wijst de autocoureur in gesprek met Motorsport.com op de vele mindere resultaten van de 34-jarige in 2023.

Desondanks had Bleekemolen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië wel wat meer verwacht van Pérez. 'Ik had hem hier eigenlijk wel op P2 verwacht in de kwalificatie', doelt Bleekemolen op het feit dat hij in Jeddah afgetroefd werd door Ferrari-coureur Leclerc. 'Maar goed, uiteindelijk is hij tweede geworden en heeft hij gewoon een goed weekend gehad. Ik kan niet anders zeggen.'

Tekst gaat na de afbeelding verder.

red bull een twee max verstappen red bull perez
Pérez werd in Saoedi-Arabië tweede achter teamgenoot Verstappen, maar beter had de Mexicaan het niet kunnen doen. 

Verbeterpunten

Hoewel Bleekemolen vindt dat Pérez in zowel Bahrein als Saoedi-Arabië met de tweede plaats heeft gemaximaliseerd, ziet hij ook nog wel een aantal punten waaraan de Mexicaan moet werken. De kwalificatie is er, zoals Pérez zelf ook al erkende, één van, en Bleekemolen vermoedt te weten wat daar de oorzaak van is. 'Hij is niet altijd constant en ik kan niet helemaal de vinger erop leggen wat dat nu is bij hem. Want als je naar het verleden kijkt, was hij altijd wel wat constanter. Als je naar het hele weekend kijkt, ook met de long runs, dan was hij gewoon al wat langzamer. Ook langzamer dan dat hij uiteindelijk in de race was. Hij moet dat constante er dus in krijgen', weet Bleekemolen.

Ook zal één van de belangrijkste sterke punten van zijn teamgenoot Verstappen mogelijk de oorzaak zijn. De Mexicaan heeft na een tegenvallend 2023 een flinke deuk in zijn zelfvertrouwen opgelopen. 'Dat moet hij nu langzaam weer bij zichzelf terugvinden. Ik denk dat hij eigenlijk het meest aan zichzelf moet gaan werken om dat constante er weer in te krijgen, net als het vertrouwen in de auto en het team', gaat Bleekemolen, die verder vermoedt dat de RB20 misschien ook niet helemaal op het lijf geschreven is van de Mexicaan, verder.

'Uiteindelijk worden er toch kleine updates doorgevoerd en misschien gaat de auto ook steeds verder van hem weg staan. Dat is vorig jaar misschien al begonnen. Bij Max wordt het alleen maar beter en beter. Misschien bouwen ze ook wel te veel om Max heen. Het is moeilijk te zeggen', aldus Bleekemolen, die ook weet dat Pérez Verstappen niet hoeft te verslaan. 'Hij heeft maar één missie: dat is P2 in het kampioenschap dit jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws