Marko over Pérez en Verstappen in Canada: 'Het is weer zoals vorig jaar' Formule 1
Formule 1

Marko over Pérez en Verstappen in Canada: 'Het is weer zoals vorig jaar'

Marko over Pérez en Verstappen in Canada: 'Het is weer zoals vorig jaar'

Helmut Marko was kritisch voor de kant van Sergio Pérez in de Red Bull Racing-garage. De motorsport-adviseur zegt na de tweede vrije training dat het team van Pérez de plank met de setup volledig had misgeslagen.

Marko bekritiseerde de teamprestatie van de Mexicaan, die er niet in slaagde een tempo te vinden waarmee hij de strijd aan de top zou kunnen aangaan. Zonder een blad voor de mond te nemen, analyseerde Helmut Marko de prestaties van Sergio Pérez in de vrije training van vrijdag om ons eraan te herinneren dat die erg leken op die van 2021, toen hij nog ver achter Max Verstappen zat. Max Verstappen zette in beide sessies de snelste ronde neer, terwijl de Pérez vierde werd in de eerste vrije training en elfde werd in de tweede training, bijna een seconde achter zijn teamgenoot.

Perez op ruime achterstand van Verstappen

Volgens Marko had Perez nog moeite om snelheid te vinden in Canada: 'Pérez heeft niet de beste ronde gereden, zijn team ging niet de goede kant op met de set-up', zei de Red Bull-adviseur na de training, volgens Auto Bild. 'Zijn achterstand is niet zo groot als het lijkt, maar het is meer als vorig jaar. Pérez zat vroeger drie tot vijf tienden achter Verstappen', herinnerde hij zich.

Marko was wel tevreden over Verstappen die de snelheid er meteen goed in had zitten en in beide trainingen op P1 eindigde: 'Gelukkig was Verstappen hier veel beter in een snelle ronde dan in Baku. Alleen de longrun was niet helemaal bevredigend omdat we nog steeds vast zaten in het verkeer. Maar de snelheid is goed en het totaalpakket ook', zo sluit Marko tevreden af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws