Marko prijst Verstappen: ‘Hij blijft ons nog steeds verrassen’ Formule 1
Formule 1

Marko prijst Verstappen: ‘Hij blijft ons nog steeds verrassen’

Marko prijst Verstappen: ‘Hij blijft ons nog steeds verrassen’

Helmut Marko is nog altijd onder de indruk van zijn Nederlandse stercoureur. Volgens de Oostenrijker is het ‘ongelofelijk’ wat Max Verstappen doet op zijn nog jonge leeftijd. Hij vertelt hoe de Nederlander in de titelstrijd kan blijven door in de aanvalsmodus te blijven. Marko wil verder de druk op Mercedes blijven opvoeren, en hoopt dat Red Bull Racing bij de Grand Prix van Brazilië een 1-2 behaalt. Dat vertelt hij aan F1-insider.com.

In het gesprek onthulde Marko ook dat hij op dit moment ziek is. In Mexico liep hij een bacterie met de onheilspellende naam Montezuma’s Revenge op in zijn spijsvertering. Volgens de 78-jarige Oostenrijker is het echter geen probleem: ‘Niets dramatisch, in Sao Paulo ben ik weer fit.’

Marko, die zelf 10 Grands Prix reed, vergelijkt Verstappens situatie in de titelstrijd met het legendarische tussen Alain Prost en Ayrton Senna in 1988. In Monaco was Senna ontketend; de Braziliaan had tijdens de race bijna een minuut voorsprong op Prost opgebouwd, toen teambaas Ron Dennis hem op de boordradio aanspoorde om langzamer te gaan rijden, zodat het team een 1-2 kon veiligstellen. Juist toen Senna langzamer probeerde te rijden, verloor hij concentratie en crashte hij echter de muur in.

‘Rustige aanpak is zinloos’

De boodschap, volgens Marko: van een langzame aanpak ga je juist fouten maken. Dat geldt ook voor de titelstrijd: ‘Aandacht besteden aan posities en punten om uiteindelijk de titel te winnen is zinloos.’ De Red Bull-adviseur denkt dan ook dat Verstappen het anders aan gaat pakken. ‘Die rustige aanpak zit ook niet in zijn bloed. Hij mikt altijd op de overwinning.’

Dr. Marko verwacht dan ook dat Verstappen niet hetzelfde zal overkomen als wat er bij Senna gebeurde, al die jaren geleden in Monaco. ‘Max blijft ons nog altijd verrassen’, vertelt hij. ‘Je denkt dat hij op de toppen van zijn kunnen is, en dan gaat hij er nog overheen.’ Volgens de Oostenrijker is het ‘ongelofelijk’ wat Verstappen doet op zijn nog relatief jonge leeftijd.

‘Willen een 1-2 in São Paulo’

Verstappen leidt op dit moment het kampioenschap met een verschil van 19 punten. Red Bull Racing staat slechts één punt achter Mercedes, en lijkt op dit moment de snelste auto te hebben. Ondanks de goede positie van kamp-Red Bull, waakt Marko ervoor om nu al op de lauweren te rusten. ‘Mercedes is een extreem sterke tegenstander, dus we moeten druk blijven zetten en hoge doelen blijven stellen.’ Dat laatste is te merken, want Marko stelt hoge doelen voor de Grand Prix van Brazilië: ‘We willen een 1-2 in Sãu Paulo.’ Dat zou voor Red Bull de eerste keer sinds 2016 zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws