Marko stellig: 'Red Bull is niet trots op deze overwinning' Formule 1
Formule 1

Marko stellig: 'Red Bull is niet trots op deze overwinning'

Marko stellig: 'Red Bull is niet trots op deze overwinning'

Helmut Marko is niet bepaald blij met het verloop van de Grand Prix van België, zo laat hij weten tegenover Sky Sports Deutschland. Naar eigen zeggen is de topadviseur van Red Bull Racing niet trots op de 'overwinning' van Max Verstappen op Spa-Francorchamps. De Oostenrijker had liever een uitgestelde race gezien, die op een andere dag had plaatsgevonden.

'We zijn niet trots op deze overwinning', vertelt Marko na afloop van een historische racedag. De kortste race in de geschiedenis werd immers verreden. Marko gaat verder: 'Ik denk dat de organisatoren en de verantwoordelijken er alles aan hebben gedaan om een race te kunnen bewerkstelligen, zodat er alsnog alsnog een oplossing kon worden gevonden om aan de reglementen te voldoen.'

Marko kritisch naar wedstrijdleiding

De Oostenrijkse topman van Red Bull deelt desondanks ook kritiek, omdat het niet goed was om het publiek zo lang op de baan en voor de tv-schermen te houden. Een andere oplossing had de man uit Graz dan ook niet verkeerd gevonden. Nu werden er slechts twee ronden achter de safety car verreden: 'Er was veel onzekerheid: laten we gaan, laten niet gaan. Het was geen prettige racedag en we moeten met iets beters komen voor de toekomst.'

Daarom komt Marko met de volgende voorstellen om dergelijke situaties te voorkomen in de toekomst: 'Als de omstandigheden zo slecht zijn, had dit dan gewoon meteen bij de start gedaan in plaats van drie of vier uur wachten. Of je stelt de race uit tot morgen', besluit de Oostenrijker. Wedstrijdleider Michael Masi heeft echter uitgelegd waarom uitstel naar maandag of een andere datum niet mogelijk zou zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws