Marko trekt zijn wenkbrauwen op: 'Checo was het hele weekend al langzamer dan Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko trekt zijn wenkbrauwen op: 'Checo was het hele weekend al langzamer dan Verstappen'

Marko trekt zijn wenkbrauwen op: 'Checo was het hele weekend al langzamer dan Verstappen'

Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko geeft aan dat Sergio Pérez het hele weekend al zo'n twee à drie tienden langzamer was dan Max Verstappen, maar dat hij er in Q1 al uit lag, was extra pijnlijk. Een goede startpositie is cruciaal in Monaco, en met haar coureurs op P6 en P16 is er niet bijzonder veel hoop voor de Oostenrijkse renstal, weet ook Marko.

Red Bull had het vanaf het eerste moment op het asfalt in Monaco al lastig. De balans was ver te zoeken, de auto stuiterde, en met name sector twee was erg moeilijk. De RB20 wilde de hobbels en de kerbs niet zo graag slikken als we van de bolide gewend zijn, en daardoor verloren de coureurs met name in de middensector veel tijd. Waar Verstappen nog het onderste uit de kan wist te halen door op P6 te kwalificeren, kwalificeerde Pérez op P18. De Mexicaan schuift echter op naar P16 vanwege de diskwalificatie van de Haas-coureurs, die vanuit de pitstraat zullen starten. 'Checo was het hele weekend al ongeveer twee à drie tienden langzamer dan Max', stelt Marko tegenover ORF. 'Hij reed ook geen optimale ronde, en de verschillen waren erg klein. Maar om in Q1 uitgeschakeld te worden is natuurlijk erg pijnlijk.'

Pérez verbeterde zijn tijd in zijn laatste run wel, maar in combinatie met het verkeer en wat foutjes, verbeterde hij niet genoeg. Verstappen raakte de muur in zijn laatste run, waardoor hij er ook niet meer uit kon halen. 'Wanneer we terugkeren naar echte banen, zoals Barcelona bijvoorbeeld, zouden we terug moeten keren naar onze oude vorm, onze topvorm', gaat de 81-jarige verder bij Sky Deutschland. 'Ik denk dat er races komen die ons wat meer zullen liggen, maar waarschijnlijk wat minder dan voorheen het geval was. Daarom moeten we hard werken aan dit soort problemen', zegt de Oostenrijker, die al had uitgelegd dat het niet helemaal goed zit met de correlatie tussen de simulator en de baan. Het oplossen van zo'n probleem kan aardig lang duren.

Marko wijst aan: 'Daar moeten we beginnen'

Het is in ieder geval wel duidelijk wat het probleem is. Verstappen gaf aan dat dit probleem er vorig jaar ook al was, en dat seizoen daarvoor zelfs ook, maar dat het niet opviel omdat Red Bull alsnog een grote voorsprong had op de concurrentie. Nu de teams dichter bij Red Bull komen, worden de problemen van de Oostenrijkse renstal blootgelegd. 'In de simulator rijden we zonder problemen over de kerbs. Om Verstappens woorden te gebruiken gedraagt de auto zich hier als een kangoeroe. Dat is het probleem, en dat was ook al te zien in Imola. Daar moeten we beginnen', aldus de Oostenrijker.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws