Marko vergelijkt: 'Afgelopen seizoen nog mooier dan onze eerste titel dankzij felle strijd' Formule 1
Formule 1

Marko vergelijkt: 'Afgelopen seizoen nog mooier dan onze eerste titel dankzij felle strijd'

Marko vergelijkt: 'Afgelopen seizoen nog mooier dan onze eerste titel dankzij felle strijd'

De intense titelstrijd, die uiteindelijk door Max Verstappen werd gewonnen, was volgens Helmut Marko de meest emotionele en zware uit zijn herinnering. In een interview met Formel1.de vergelijkt de Oostenrijker het afgelopen seizoen met 2010, toen Sebastian Vettel zijn eerste titel won.

'Hoewel het destijds onze eerste wereldtitel was en Vettel eigenlijk als een grote verassing opdook, had die titelstrijd bij lange na niet de intensiteit van het afgelopen seizoen', zo vergelijkt Marko. In 2010 sleepte Vettel de eerste wereldtitel voor Red Bull binnen, ondanks dat hij voor de laatste race geen enkele keer de leiding in het kampioenschap had gehad. Vier coureurs maakten in de laatste race nog kans op de wereldtitel bij het ingaan van die laatste race, maar toch was het afgelopen seizoen nog spannender voor Marko.

'Dat waren volledig andere emoties. Nu hadden we twee enorm felle titelkandidaten en een strijd die het hele seizoen enorm hard werd gestreden. Ik kan me niet herinneren dat we zo'n harde rivaliteit hebben meegemaakt.' Pas in de allerlaatste ronde besliste Verstappen de titelstrijd in zijn voordeel, nadat het er lange tijd naar uit zag dat hij de titel aan Lewis Hamilton moest laten. 'Het was een emotionele achtbaan', zo blikt Marko terug.

'De grootste sportieve prestatie van Red Bull tot nu toe'

Vlak voor aanvang van de Grand Prix van Abu Dhabi was de spanning om te snijden in de Red Bull-garage. 'We gingen met meer spanning dan gewoonlijk van start. Dat er veel op het spel stond, was ons wel duidelijk.' De harde strijd geeft de titel nog meer glans volgens de topadviseur. 'Deze titel is, gezien de harde strijd, de mooiste prestatie van Red Bull tot op heden. Nu heerst de tevredenheid, want op sportief gebied hebben we onze grenzen verlegd.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws