Marko verwonderd: 'Verstappen was het kalmste van heel Red Bull' Formule 1
Formule 1

Marko verwonderd: 'Verstappen was het kalmste van heel Red Bull'

Marko verwonderd: 'Verstappen was het kalmste van heel Red Bull'

Helmut Marko komt superlatieven tekort om de prestatie van Max Verstappen in de Verenigde Staten te omschrijven. De Red Bull Racing-adviseur zag zijn coureur zegevieren onder lastige omstandigheden, terwijl hij in de eerste bocht ook nog eens zijn poleposition verloor aan titelrivaal Lewis Hamilton. Marko legt uit hoe dat kwam, maar opent met hoe indrukwekkend hij de Grand Prix van zijn coureur vond.

'Het was een ongelooflijke race, zenuwslopend', stelt Marko, die net als de Nederlandse Formule 1-fans op het puntje van zijn stoel zat. Waar er in de Red Bull-garage peentjes gezweet werden, ging het er op het circuit een stuk rustiger aan toe. 'Verstappen was het kalmste van ons allemaal', meldt Marko met grote tevredenheid na afloop van het evenement in Texas.

Verstappen wist uiteindelijk in de slotfase van de Grand Prix zijn rivaal, rijdend voor Mercedes, achter zich te houden, ondanks dat zijn banden acht ronden ouder waren. Dat maakte voor de slijtage van het rubber weinig uit, constateert Marko in gesprek met SPORT1: 'Zijn banden waren nog in sensationele staat en hij heeft de druk weten te weerstaan tot aan het bittere einde.'

Verstappen verliest start van Hamilton

Misschien wel het enige smetje op een nagenoeg foutloze wedstrijd van Verstappen was de start. 'Bij de start was het drukpunt niet juist', vertelt Marko, die zo dus verklaart waarom de Nederlander niet lekker van zijn plek kwam. Hamilton deed dit wel en nam daarmee het voortouw al voordat men de eerste bocht aansneed. 'Daarom moest Verstappen het bij de start afleggen tegen Hamilton', concludeert Marko, die vervolgens zag dat het met de pace op de mediumband wel gewoon goed zat.

Bookmakers krijgen meer vertrouwen in wereldtitel Verstappen na zege in Amerika

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws