Marko vol ongeloof na snelle ronde Verstappen: 'We hebben twee nieuwe sets banden over' Formule 1
Formule 1

Marko vol ongeloof na snelle ronde Verstappen: 'We hebben twee nieuwe sets banden over'

Marko vol ongeloof na snelle ronde Verstappen: 'We hebben twee nieuwe sets banden over'

Helmut Marko kan het niet helemaal geloven dat Max Verstappen al na één run de snelste was van iedereen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België. Het lukte de Red Bull-coureur om een snelle tijd te noteren, en daardoor liet Verstappen zijn tweede run varen. Achteraf kon dat ook makkelijk, want zowel Carlos Sainz als Sergio Pérez konden niet aan de tijd van de Limburger komen.

'Dat was een ongelooflijke ronde', zegt Marko na afloop van de ronde van Verstappen in gesprek met ServusTV. 'We deden het zonder tweede run, dus we hebben twee nieuwe sets banden over. De zachte banden kunnen doorslaggevend zijn in geval van een safety car.' Verstappen begint de race vanaf de vijftiende plek, vanwege een gridstraf voor het wisselen van de motor, maar volgens Marko is het mogelijk om dichtbij het podium te eindigen.

Marko: 'We hebben een veel hogere topsnelheid'

Voor Pérez was dit de kans om vanaf de eerste plek te starten, maar dat lukte niet. 'We hebben een veel hogere topsnelheid', weet Marko. 'Checo gooide het weg in de tweede sector. In de eerste sector was hij duidelijk sneller, ondanks dat de Ferrari's elkaar een slipstream gaven. We hadden verwacht dat Mercedes hier sterker zou zijn, maar Ferrari is zoals gewoonlijk op gelijke hoogte met ons.'

Met Verstappen achteraan het veld, heeft Marko alsnog goede hoop voor de race. Daarin zal het mogelijk zijn om in te halen voor de Nederlander. 'Met dit overschot aan snelheid, zal het niet lang duren. Bovenal leert de ervaring dat onze wagen nog sterker is met een volle tank brandstof. Max is in topvorm en heeft een zelfverzekerde houding. Dat zal moeilijk worden voor de anderen', sluit Marko af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws