Coronel eist vurige driestrijd om de titel: 'Zij kunnen het Red Bull lastig gaan maken' Formule 1
Formule 1

Coronel eist vurige driestrijd om de titel: 'Zij kunnen het Red Bull lastig gaan maken'

Coronel eist vurige driestrijd om de titel: 'Zij kunnen het Red Bull lastig gaan maken'

Als we Tim Coronel moeten geloven, komt er dit jaar een titelstrijd tussen Red Bull Racing, Ferrari en McLaren. Bovendien denkt de rallycoureur dat McLaren bovendien de beste auto heeft en dus niet Red Bull. ‘Ik denk dat de hele wereld erop zit te wachten’, zegt Coronel tegen Motorsport.com.

Red Bull Racing kende een goed begin van het seizoen en het leek er kort op dat het team weer net zo dominant zou worden als in 2023. Nu er inmiddels al drie races zijn gewonnen door coureurs die niet voor Red Bull rijden, lijkt er langzaam wat meer competitie te komen. Ook Coronel ziet dat en het is niet geheel onverwacht volgens hem. ‘Bij McLaren is er vorig jaar vanaf Silverstone een switch geweest als het gaat om motivatie’, geeft hij aan. ‘Het team is zo goed als de tweede coureur’, vervolgt hij, waarmee hij aangeeft dat McLaren dit beter voor elkaar heeft met Oscar Piastri dan Red Bull met Sergio Pérez. ‘Eigenlijk zitten ze altijd in de top vijf en ik durf te zeggen dat McLaren op dit moment de beste auto heeft’, aldus de rallycoureur.

Ferrari loopt volgens Coronel nog iets verder achter, maar het team uit Maranello maakt ook zeker kans als ze wat constanter weten te worden. ‘Ze zijn goed bezig en daardoor is de motivatie er zeker wel’, denkt hij. ‘Ferrari en McLaren kunnen het Red Bull lastig gaan maken. Ik hoop dat ze deze trend voort kunnen zetten.’ De Nederlander is desondanks zeer duidelijk over wie volgens hem de titelfavoriet is. ‘Ik hoop dat Max het kampioenschap wint, dat durf ik dus ook te zeggen’, aldus Coronel, die er vervolgens aan toevoegt dat hij hoopt dat Verstappen er dit keer wel voor moet vechten.

Coronel hoopt op herhaling van titelstrijd 2021

De rallycoureur denkt terug aan de titelstrijd in 2021 en ziet dat het liefst herhaald worden dit jaar. ‘Maak het spannend. We stonden op de banken toen de titelstrijd tussen Hamilton en Max tot de laatste ronde doorging. Het zat op de limiet, alles erop en eraan’, meent de analist. Hij denkt dat veel mensen het met hem eens zullen zijn. ‘Ik denk dat de hele wereld erop zit te wachten.’ Charles Leclerc en Lando Norris moeten volgens de rallycoureur nog wel een tandje bijzetten om echt kans te maken. ‘Als Leclerc volwassener wordt en minder fouten gaat maken en Norris de gelegenheid krijgt, dan verwacht ik vuurwerk’, zegt Coronel over de mogelijke driestrijd. ‘En misschien komt Hamilton er in 2025 in de Ferrari ook nog bij’, doet hij er nog een schepje bovenop.

De eerstvolgende race op de kalender is Canada, met een circuit dat McLaren en Ferrari over het algemeen beter ligt dan de RB20, onder andere vanwege de hoge kerbs. Toch maakt Red Bull wel kans, meent Coronel. ‘Snelheid op de rechte stukken is daar heel belangrijk en daar is de Red Bull echt goed in. Ze gaan daar denk ik hun slag slaan’, voorspelt hij. ‘Ferrari en McLaren zijn gemotiveerd en Max komt dichterbij. Max reed in Monaco geen ideale kwalificatieronde en zat er toch maar twee tienden vanaf’, benadrukt de rallycoureur. ‘Het wordt weer een mooie strijd’, concludeert Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws