Marko waakt voor terugverende Hamilton: 'Dat kostte hem twee tot drie tienden' Formule 1
Formule 1

Marko waakt voor terugverende Hamilton: 'Dat kostte hem twee tot drie tienden'

Marko waakt voor terugverende Hamilton: 'Dat kostte hem twee tot drie tienden'

Helmut Marko is van mening dat Lewis Hamilton dichter bij kan zitten dan de eerste twee vrije trainingen in Mexico deden vermoeden. Met name in de middagsessie in Zuid-Amerika liet de Brit veel tijd liggen ten opzichte van zijn Nederlandse titelrivaal. Het gat bedroeg toen bijna een halve seconde. Zo veel zal het niet schelen, stelt de Red Bull Racing-adviseur.

De Oostenrijker heeft op het circuit toegang tot allerlei data en heeft uitvoerig gekeken naar de rondetijden die de Mercedes-coureur reed in de tweede vrije training. De snelste ronde die Hamilton neerzette, was zeker niet foutloos, geeft hij vrij: 'Hamilton kende geen optimale ronde en gleed een paar keer over het asfalt. Dat kostte hem twee tot drie tienden.'

'Maar ook Verstappens ronde was niet helemaal optimaal', zet de Oostenrijker daar meteen als kanttekening bij. Met een gat van meer dan vier tienden is het de Nederlander die de te kloppen coureur lijkt, en hij zou op Autódromo Hermanos Rodríguez wellicht nog meer uit het materiaal kunnen halen, als je het de Red Bull-scout vraagt.

Marko: 'De Mercedes motor alleen is niet meer voldoende'

Waarom heeft Mercedes het zo moeilijk in Mexico? Omdat ze op motorisch vermogen tekort komen. De relatief kleine turbo van het team in Brackley limiteert de effectiviteit van het motorblok in de ijlere lucht nabij Mexico-Stad. 'De eerste vijf dominante jaren van Mercedes lag het alleen aan de motor. Nu is dat niet meer voldoende', stelt Marko trots. 'Het hele pakket moet kloppen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws