Update | Marko over crash Pérez in VT1: 'Het wordt nu krap qua reserveonderdelen' Formule 1
Formule 1

Update | Marko over crash Pérez in VT1: 'Het wordt nu krap qua reserveonderdelen'

Update | Marko over crash Pérez in VT1: 'Het wordt nu krap qua reserveonderdelen'

Red Bull maakte een sterke indruk tijdens de eerste twee trainingen in Mexico. Max Verstappen was de snelste man van de dag en ook Perez kon zich meten met de Mercedessen. Helmut Marko is dan ook overtuigd van de kansen van Verstappen op een goed resultaat. Ook Pierre Gasly kende een sterke start van het weekend en de topadviseur denkt dan ook dat de Fransman nog roet in het eten kan gooien bij Mercedes.

'Perez zit er dicht op, maar hij had ook geen vrije ronde dankzij het verkeer op de baan. Ik denk dat hij er morgen nog beter bij kan zitten', aldus Marko bij Motorsport-total.com. De Oostenrijker denkt dat Verstappen grote kans maakt op poleposition en hoopt dat hij versterking krijgt van zijn Mexicaanse teamgenoot. 'Het zal erg spannend worden vooraan', zo voorspelt Marko voor de kwalificatie.

'Verstappen is te snel denk ik, maar daarachter wordt het enorm spannend. De plekken twee tot vijf zitten erg dicht op elkaar morgen.' Volgens Marko zijn het niet alleen de gebruikelijke kandidaten voorin bij de kwalificatie. Ook Gasly liet een sterke pace zien en Marko denkt dat er nog meer in zit. 'Ik ben ervan overtuigd dat ook Gasly zich nog in die strijd kan gaan mengen. Hij had ook geen perfecte ronde in vrije lucht.'

Sterke pace van Red Bull te verklaren door ijle lucht

Verleden jaren ging Red Bull ook als de wind op het hooggelegen circuit in Mexico. Het asfalt begeeft zich meer dan 2.000 meter boven zeeniveau, waardoor de lucht een stuk ijler is dan op andere circuits. Dit speelt Red Bull in de kaart, omdat zij met veel downforce kunnen rijden dankzij het unieke ontwerp van de RB16B. Ook is de Honda-motor vaak goed in ijle lucht, omdat de turbo relatief groot is. Zo lijkt Red Bull dus ook dit jaar erg competitief te zijn.

Update 08.55u (06/11) | Marko waarschuwt: 'Een uitvalbeurt of ongeluk kan ons nog steeds nekken'

Helmut Marko ziet dat Red Bull Racing in Mexico uitstekend uit de startblokken geschoten is, maar wil niet te vroeg juichen. De Oostenrijker weet dat een foutje snel gemaakt is in de F1 en dat Max Verstappen de snelste auto heeft, maar die ook als eerste over de eindstreep moet zien te krijgen. Red Bull waakt op zaterdag en zondag dus voor uitvalbeurten.

'Een uitvalbeurt, een ongeluk in de eerste bocht, een slechte pitstop of een slecht getimede safety car kunnen ons nog steeds een halt toeroepen', weet de Red Bull-adviseur, die daarmee bij Auto, Motor und Sport een slag om de arm houdt. Wel lijkt zijn Nederlandse oogappel de pace te hebben om de Mercedes-coureurs definitief achter zich te houden. In de tweede vrije training was het gat bijna een halve seconde.

Overigens komt Marko ook met nieuws omtrent de reserveonderdelen. Sergio Pérez verloor in een van zijn eerste ronden van de eerste vrije training de bolide na het uitrijden van het stadiongedeelte, en kwam achteruit in de muur terecht. 'Het wordt nu krap qua reserveonderdelen', weet de man uit Graz. Het is dan ook zaak dat de Red Bull-rijders de bolide zo veel mogelijk op het asfalt houden vanaf nu.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws