Marko zag betrokken Jos Verstappen: 'Aan het begin was dat nog wel eens moeilijk' Formule 1
Formule 1

Marko zag betrokken Jos Verstappen: 'Aan het begin was dat nog wel eens moeilijk'

Marko zag betrokken Jos Verstappen: 'Aan het begin was dat nog wel eens moeilijk'

Helmut Marko denkt dat de lessen van Jos Verstappen van Max Verstappen een wereldkampioen gemaakt hebben. De Red Bull Racing-adviseur werkt nauw samen met allebei de heren en weet dat Jos Max tips gegeven heeft die andere rijders op het circuit zelf uit moeten vinden. Zo is het F1-duo naar die wereldtitel toegegroeid, al ging dat niet altijd even soepel. Aan het begin van Verstappens tijd in de F1 wilde Jos zich namelijk nog wel eens bemoeien met de gang van zaken.

Marko kijkt bij ServusTV met trots naar zijn stercoureur, die de eerste titel voor Red Bull binnensleepte sinds 2013. Verstappen wist daar zijn droom te verwezenlijken, maar ook de droom van vader Jos te vervullen. Die heeft namelijk wel degelijk een hand gehad in de titel van Verstappen, stelt de Oostenrijker: 'Je moet het vanaf het begin af aan bekijken. Zijn vader, Jos, was een succesvolle Formule 1-coureur. Hij was snel.'

Verstappen sr. was heel erg snel, maar wist nooit verder te komen dan twee podiumplaatsen in de koningsklasse van de autosport. In de Formule 1 kent elke rijder momenten van vallen en opstaan in zijn carrière, Jos was hier geen uitzondering in. Van deze momenten heeft zijn zoon dus al geleerd, is Marko van mening: 'Hij heeft al deze kennis doorgespeeld aan zijn zoon en hem zo behoed voor fouten die hij kon maken. Dat heeft gewerkt.'

'Ze zijn geleidelijk naar die wereldtitel toe gaan werken, en die titel is dus de uitkomst van jaren aan werk. Verstappen heeft dat optimaal gedaan', geeft Marko aan. Toen Verstappen in Abu Dhabi de titel pakte, zag Jos lijkbleek. Niet geheel onlogisch, gezien de voormalige Benneton-rijder bijna twintig jaar aan sleutelen, reizen en coachen beloond zag worden.

Jos laat Max los bij Red Bull

Vermaakt denkt Marko nog even terug aan de tijd waarin Jos steevast met zijn zoon afreisde naar de circuits. Hij wilde weten wat er binnen het team gebeurde en liet dan ook zeker zijn mening blijken als hij graag had dat het anders ging. 'Aan het begin was het nog wel eens lastig, maar op een gegeven moment haalde hij zijn handen er vanaf', concludeert Marko. Vanaf toen kon Max het op eigen kracht in samenwerking met Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws