Ocon: 'Verhalen over 'lastige' Alonso niet terecht' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Verhalen over 'lastige' Alonso niet terecht'

Ocon: 'Verhalen over 'lastige' Alonso niet terecht'

Esteban Ocon is van mening dat Fernando Alonso onterecht als 'lastige' teamgenoot neergezet wordt. De tweevoudig wereldkampioen staat bekend om zijn bikkelharde mentaliteit en om het feit dat hij van zijn teamgenoten niets heel laat, zoals ook het geval was bij Stoffel Vandoorne. Van deze eigenschappen heeft Ocon niets teruggezien in zijn eerste seizoen naast Alonso.

'Mensen zeiden dat Alonso heel lastig was om mee te werken en dat hij de reputatie heeft dat hij teamgenoten vernietigt. Dat wilde ik met mijn eigen ogen zien', zo opent Ocon, die vanaf het begin af aan al aangaf zeer blij te zijn met een teamgenoot die veel ervaring heeft. Ook in 2022 zullen de twee heren samen bij Alpine te vinden zijn.

Ocon bij Formel1: 'Ik wilde weten of het waar was wat mensen zeiden, en uiteindelijk is dat niet het geval.' Alonso wilde bij McLaren en Ferrari nog wel eens mentale spelletjes spelen met zijn teamgenoten en informatie achterhouden, maar de 40-jarige acht dit inmiddels niet meer nodig. Ocon zegt dan ook uitstekend met hem samen te kunnen werken.

Ocon: 'Alonso en ik hebben elkaar tot het uiterste gedreven'

Alonso maakte Vandoorne in het vorige decennium bij McLaren het leven zuur door consistent sneller te zijn. De Belg verloor er zijn F1-zitje door en er wordt dan ook wel eens gesteld dat het de Asturiër was die zijn Formule 1-carrière vroegtijdig beëindigde. Ocon ervaart niet dezelfde problemen: 'Het is een privilege om te werken met een legende zoals hij. Aan het begin van het jaar zag ik hem als referentiepunt en ik was blij dat ik hem bij kon houden.'

'We hebben elkaar tot het uiterste gedreven en uiteindelijk heeft het team daar de vruchten van geplukt', concludeert hij. Alpine begon het jaar moeizaam, maar herpakte zich goed. Zo wist Ocon in Hongarije zijn allereerste Formule 1-race te winnen, terwijl Alonso in Qatar zijn terugkeer naar het Formule 1-podium maakte. De mannen hopen ongetwijfeld dat er in 2022 nog meer in het vat zit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws