Marko zet extra druk op Verstappen: 'Alles behalve pole is een teleurstelling voor de fans' Formule 1
Formule 1

Marko zet extra druk op Verstappen: 'Alles behalve pole is een teleurstelling voor de fans'

Marko zet extra druk op Verstappen: 'Alles behalve pole is een teleurstelling voor de fans'

Max Verstappen heeft weinig meer te bewijzen aan Helmut Marko, maar dat betekent niet dat de Oostenrijker zomaar de teugels laat vieren. De adviseur van Red Bull Racing laat met het oog op de kwalificatie weten dat niet alleen hijzelf, maar ook de tienduizenden fans langs Circuit Zandvoort erop rekenen dat Verstappen zijn RB16B op poleposition zet.

Verstappen was vrijdag nog wat plaatsen verwijderd van de snelste tijd, maar de Red Bull ziet er op het circuit in de duinen erg strak uit en heeft met name een goede race pace. Desondanks verwacht Marko een poleposition van zijn stercoureur, die drie punten verwijderd is van de leiding in het klassement. 'Kijk naar de tribunes en de stad: de fans rekenen op een pole van Max. Alles behalve dat zou een teleurstelling zijn, dus Max staat onder druk om te presteren.'

Marko weet wel dat er hoe dan ook kansen liggen voor Red Bull en Verstappen zelfs als de Nederlander er niet in slaagt om zijn auto voor eigen publiek op poleposition te zetten. 'In de longruns stonden we twee tot vier tienden voor de concurrentie, en bovendien was Sergio Perez ook goed op snelheid', vervolgt Marko tegenover Auto, Motor und Sport. Red Bull moet nog wel wat verbeteringen aanbrengen om de balans van de RB16B op orde te brengen.

Red Bull rekent zich echter nog niet rijk, ook al ziet het er goed uit ingaande de kwalificatie en race. De Ferrari's zijn erg sterk over één ronde, maar daar is een reden voor. Marko: 'Zij rijden op vrijdag altijd met minder brandstof aan boord. Wij zijn sterker in de longruns.' Ook teambaas Christian Horner houdt de Scuderia in de gaten. 'Zij kunnen hier wel eens gevaarlijk zijn. Wij zagen in Monaco al hoe goed zij kunnen zijn op dit soort circuits.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws